Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze

voor 4 personen: 4 grietfilets van 150 gr 8 middelgrote holle oesters 1 dikke plak gerookte zalm van 50 gr 200 gr hopscheuten 60 gr gesnipperd sjalotten 2 eetlepels droge witte wijn 0,6 dl gevogelte fond 1/4 l room 60 gr boter 40 gr hardgekookt eiwit... bekijk recept »

limburgse kalfsoesters

4 st mooie klafsoesters 50 gr bloem ongeveer 80 gr boter 80 gr ongeveer spekblokjes 100 gr champignons in schijfjes 4 st sjalotjes 3 dl bokbier(kan ook met ander blond bier) 1 dl vleeesbouillon 5-tal st jeneverbessen 1. Bestrooi de kalfsoesters me... bekijk recept »

Mexicaanse Varkensoesters

4 varkensoesters 90 gram boter 2 bananen 4 plakken gekookte ham 4 tomaten 4 schijven ananas foelie zoutpeper Bestrooi de oesters met peper, zout en wat gemalen foelie. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is bak dan de oesters snel a... bekijk recept »

Duiveltjes

8 plakjes bacon-12 ontpitte gedroogde pruimen-12 oesters-2 eetlepels worcestersaus-tabasco naar smaak. Hulpmiddelen Grill.24 sateprikkers. HulpmiddelenGrill.24 sateprikkers. Voorbereiding Snij de plakjes bacon in 3.Wikkel elke pruim in een reepje ba... bekijk recept »

Oestersalade II

12 oesters 12 sint-jacobsschelpen 1 zakje gemengde sla 100 gr gekookte sperziebonen 1 bleekselderijstengel 1 courgette 1 eetlepel witte wijnazijn 5-6 eetlepels olijfolie Versgemalen peper Zout 1/2 glas witte wijn 3 dl groentebouillon (tablet) 1 sjalo... bekijk recept »

Tong gegratineerd met oester en groene kool

4 tongfilets8 oesters (uitgestoken; hou het vocht bij)broodkruim1 groene koolboterlimoensapolijfolie2 el peterselie2 el lente-uien1. Snij de kool heel fijn. Hak de peterselie. Snij de lente-uien en de oesters fijn 2. Stoof de kool in wat boter gaar o... bekijk recept »

Oesterragout

4 dozijn oesters witte wijn 1 citroen 45 gram boter 45 gram bloem 4 dl visbouillon 1 eierdooier room cayennepeper zout. Maak de oesters schoon, neem ze uit de schelpen en pocheer ze in het eigen vocht, plus wat witte wijn en het grootste dee... bekijk recept »

Oesterragout

4 dozijn oesters witte wijn 1 citroen 45 gram boter 45 gram bloem 4 dl visbouillon 1 eierdooier room cayennepeper zout. Maak de oesters schoon, neem ze uit de schelpen en pocheer ze in het eigen vocht, plus wat witte wijn en het grootste dee... bekijk recept »

Oestervelouté

12 holle oesters3 el boter1 ui, gesnipperd700 ml halfvolle melk100 ml room4 oesterzwammen1 el olijfolie peper, zout1. Haal de oesters uit de schelpen en bewaar het sap. Giet het door een zeef en zet in de koelkast. 2. Smelt de boter in een kookpot ... bekijk recept »

zonnige visschotel

1 rode ajuin 3 mix paprika 2 glazen witte wijn 2 teentjes look vis,garnalen mosselen oesters peper zout olijfolie 1 bosje peterselie 1. snij de paprikas en ajuin in blokjes van 1cm, snij de zalm kabeljauw of lotte in mooie stukken2. pel de grote g... bekijk recept »

Pagina 22 van 27