Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oestersaus

1/2 liter Normandische saus 12 oesters witte wijn. Bereidingswijze Pocheer de oesters in witte wijn en voeg zemet het pocheervochtbij de saus en dien deze op bij gekookte of gepocheerde vis. Pocheer de oesters in witte wijn en voeg ze, met het poch... bekijk recept »

Ostriche Saltate Con Balsamic E Capperi

24 grote oestersgemengde sla met rucola4 eetlepels maizena, 1/2 theelepel zout, 1 ui fijngesnipperd,1/2 dl milde extra vigine olijfolie, 1 eetlepel kleine kappertjes,6 eetlepels balsamico-azijn,versgemalen zwarte peper. Haal de oesters uit hun schelp... bekijk recept »

Kimchi (standaard & Betsjoe)

Ingredienten: 2 kg. koolChinese 250 gr. zeezout 500 gr. rettich 6 lente-uien 6 teentjes knoflook 200 gr. oester (eventueel)met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi 1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel 2 el. garnalenpasta 2 el. keukenzout 3 el.... bekijk recept »

Varkensoesters met appelen

Voor 4 personen: 4 varkensoesters van 125 per stuk peper en zout 1 msp gemalen kaneel 2 el olie 1 el roomboter 2 zurige appelen 1 citroen 3 el zure room of creme fraiche vers gemalen peperVarkensoesters van vet en vlies ontdoen, licht behameren, met ... bekijk recept »

Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze

voor 4 personen: 4 grietfilets van 150 gr 8 middelgrote holle oesters 1 dikke plak gerookte zalm van 50 gr 200 gr hopscheuten 60 gr gesnipperd sjalotten 2 eetlepels droge witte wijn 0,6 dl gevogelte fond 1/4 l room 60 gr boter 40 gr hardgekookt eiwit... bekijk recept »

GEKRUIDE VARKENSOESTERS OF HAMLAPPEN

8 varkensoesters van 75 g per stuk of 600 g hamlappen in 8 stukken verdeeldworcestersaus8 e bloempeperzout60 g boter of margarine250 g zeer fijn gesneden uien4 e komijnzaad1/2 e mosterd250 ml witte wijn2 e tomatenketchup 1. Besprenkel vlees met worce... bekijk recept »

Lauwe Oesterpasteitjes Met Kreukels En Truffel

100 g gekookte kreukels 2 pasteitjes van bladerdeeg met pure boter 12 holle oesters 1 soeplepel sherry-azijn 1 gehakte sjalot 10 cl slagroom 50 g boter truffelschilfers bladpeterselie zoutpeper van de molen Voorbereiding Haal 3/4 van de kreukels uit ... bekijk recept »

GEKRUIDE VARKENSOESTERS

8 varkensoesters ca. 75g.per stuk worcestersaus 8 el bloem peper,zout 100g boter 250g zeer fijngesnipperde uien 6 el komijnzaad 1/2 el mosterd 2 1/2dl droge witte wijn 2 el tomatenketchup Bereidingswijze Besprenkel de varkensoesters met wat worcester... bekijk recept »

Oester-amuse met paddenstoelen

12 oesters ( 200 ml oestervocht)1 el rijstazijn3 blaadjes gelatine (2,5 g)50 ml visfond500 g Parijse champignons1 handvol enokitake (bruine enoki-paddenstoelen)1 bosje lente-uimaïsolieolijfoliepeperzout1. Maak de oesters open en vang het vocht op. Ze... bekijk recept »

limburgse kalfsoesters

4 st mooie klafsoesters 50 gr bloem ongeveer 80 gr boter 80 gr ongeveer spekblokjes 100 gr champignons in schijfjes 4 st sjalotjes 3 dl bokbier(kan ook met ander blond bier) 1 dl vleeesbouillon 5-tal st jeneverbessen 1. Bestrooi de kalfsoesters me... bekijk recept »

Pagina 21 van 27