Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Engeltjes En Duiveltjes Te Paard

250 gr. bacon in plakken - 100 gr. oesters uit de schelp - 8 ontpittegewelde pruimen - 4 sneden witbrood - 30 gr. ongezouten boter - 1/2 theel. Worcestershiresaus. Voorbereiding Verwarm de grill voor en bekleed het rooster met folie. Halveer de pl... bekijk recept »

Op vel gebakken zeebaars met oestersaus

500 gr zeebaarsfilet met vel 12 oesters 600 gr bloemige aardappelen 1,5 dl magere melk 1 el olijfolie 300 gr spinazie peper&zout (pezo) nootmuskaat bieslook 1. Kook de aardappelen, pureer ze, voeg de melk toe. 2. Bestrijk een wokpan met olijfoli... bekijk recept »

Gumbo

[color=blue:cedff61734]**Voor de roux[/color:cedff61734]18 cl plantaardige olie75 gr gezeefde bloem 4 grote uien, in ringen1 struik bleekselder, schoongemaakt en kleingesneden4 rode of groene paprika's in blokjes12 teentjes look, fijngesneden1 koffie... bekijk recept »

Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar

Voor 6 personen: 4 gelatineblaadjes (2 g per stuk) 12 holle oesters het sap van 1 limoen 1 mespunt cayennepeper 6 moten zeeduivel (+/- 1,5 kg in totaal) 3 EL olijfolie + 1 KL 8 cl wodka 30 cl droge witte wijn 30 cl visfumet 18 kerstomaten 2 bokalen t... bekijk recept »

Kalfsoesters Met Witte Wijnsuas

8 kalfsoesters a 50 gram60 gram boter2 dl droge witte wijn1 dl bouillonsap van 2 citroenen2 eetlepels vers gehakte peterselie1 eetlepel vers gesneden bieslookpeper uit de molenzout. Bereidingswijze Bak de oesters in de hete boter op een matig vuur sn... bekijk recept »

Kalfsoesters In Gorgonzolasaus

4 kalfsoesters a 150 grpeperzoutboter. Voor de suas. 1/2 ltr kalfsfond3 dl slagroom2 eetl. azijn4 eetl. sherry medium100 gr gorgonzolae eel. slagroom. Voorbereiding Wrijf het vlees in met peper en zout en braad het rondom aan in de boter. Laat het da... bekijk recept »

Een overheerlijk hapje

mosselen droge witte wijn gemalen kaasBereiding : breek de mosselen (rauw!) open, zodat een helft van de schelp ervan af is. giet een beetje droge witte wijn in de schelp strooi er een beetje gemalen kaas over leg ze (zoveel je wil) op een schaaltje... bekijk recept »

Warme oester met puree van mosselen en Champagnesa

10 mosselen 4 oesters 1/2 dl Champagnesaus 2 soeplepels opgeklopte roomosselpuree erin. <br />Leg de oester erop ..." /> Recept: Warme oester met puree van mosselen en Champagnesa --> bekijk recept »

Mediterraan Kalfsvlees

1 struikje basilicum1 teentje knoflookscheutje olijfoliehandje pijnboompittenparmezaanse kaaszoutpeper2 stukjes kalfvlees (oesters of haas) van ca. 125 gram elk Bak het kalfsvlees in een koekenpan aan beide kanten bruin en mooi rose van binnen. Leg t... bekijk recept »

Klassieke Kantonese Gebakken Rijst

125 gr gekookt krabvlees 125 gr gekooktegerookte ham 125 gr waterkastanjesuit blik 8 lente-uitjes 4 eetlepels arachide-zonnebloem- of saffloerolie 2 uiengehakt 750 gr gekookteafgekoeldewitte langkorrelrijst (500 gr rauw) 3 scharreleierengeklopt 2 ee... bekijk recept »

Pagina 25 van 27