Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Italiaanse Varkensoester Met Basilicumboter

Zoutpeper1 el. geraspte Parmezaanse kaas2 el. olijfolie2 tl. citroensap2 tl. Italiaanse kruiden4 varkensoesters5 gram basilicum (verse blaadjeszeer fijngehakt)50 gram boter Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog en leg de varkens... bekijk recept »

Oestercocktail met wodka en bieslook

dl drinkyoghurt schilferijs 1 dl wodka 4 oesters gehakte bieslook 1. Vul de glazen Ÿ met schilferijs. 2. Verdeel de yoghurt en de wodka over de glazen. Schik in ieder een oester.3. Werk af met bieslook en dien op. bekijk recept »

Tamme Eendenborst

oesters voor 4 personen champignonsoep (restje) tamme eendenborst pot Preiselberen 1 kleine uizeer fijn gesneden 1/2 appel haricots verts voor 4 personen mini krieltjes verse basilicum en dille Vet van eendenborst snijden. Filets in ca. 2 cm brede r... bekijk recept »

Kalfsoester Met Roergebakken Spinazie En Kappertjesjus

1 gele paprika 5 zongedroogde tomaten 40 gr. boter 1 zak verse spinazie (ca. 300 gr) 2 kalfsoesters a 125 gr 2 el kappertjes zout en peper alminiumfolie In wok of grote pan halft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zacht bakken. spinazie... bekijk recept »

Kalfsoester Met Paddestoelen

4 kalfsoesters a 150 gram een beetje bloem zeezout en peper boter 500 g paddestoelen assortiment 1 bosje lente-uitjes 150 gram magere gerookte spekblokjes 500 gram groene tagliatelli 500 gram broccoli kaassaus (uit een potje) olijfolie Smelt de bot... bekijk recept »

Pizza Marinara

4 el tomatenpuree 1 el droge witte wijn 2 lente-uitjes 1/2 tl gedroogde oregano 1 teentje knoflook,geperst zout en versgemalen zwarte peper 4 witte broodjes,doormidden gesneden 15 g gekookte,gepelde garnalen,mosselen uit blik of oesters-ofeen ... bekijk recept »

Zwarte pens met sint-jakobsoester

1 zwarte pens4 Sint-jakobsoesters (zonder koraal)1 kl bieslookpeperzout1. Snij de pens in plakjes. Snipper de bieslook. Snij de sint-jakobsoesters overlangs door zodat je acht helften hebt. Dep ze droog.  2. Bak de plakjes bloedworst op een... bekijk recept »

verrine met oester en komkommer

komkommer oester peper limoen geitenkaas room espuma machine 2 gasampulles vodka bladerdeeg komijn 1. snij de komkommer in fijne brunnoise , (meng met 1 koffielepel vodka)2. schik in de glaasjes 3. doe de oester uit de schelp en schik in de gla... bekijk recept »

Jeroen Meus (l'uzine) - Gepocheerde oester met

8 oersters 4 mooie plakjes bellota ham 2 wit van prei enkele takjes zeekraal ter versiering 0.5 sjalotje 0.5 venkel 2 takjes tijm 1 blaadje laurier 1 dl oestervocht 1 scheutje pastis klontje boter scheutje room sap van 1/2 citroen peper zout1. ... bekijk recept »

Herfstsaus

1,5 bakje champignons (375 gram)250 gram in schijfjes125 gram kleingehakt 100 gram verse cantharellen twee eetlepels gedroogde eekhoorntjesbrood 125 milliliter sour cream (1 potje) 1 middelgrote uiin snippers 2 teentjes geperste knoflook 2 voll... bekijk recept »

Pagina 26 van 27