Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met mieriksworteldip

1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 el fijngeraspte mierikswortel (potje 140 g) 2 kg verse Zeeuwse mosselen (afgespoeld) 2 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 prei (in ringen) 250 ml droge witte wijn 1... bekijk recept »

Thaise gewokte mosselen

100 g rijstnoedels 2 kg mosselen 3 cm gember 1 stengel citroengras zonnebloemolie 1 kippenbouillonblokje 250 ml kokosmelk 1 el vissaus 1 winterpeen 1 rode paprika 100 g diepvriesdoperwten sesamolie 100 g cashewnoten wok rasp 1. Breng water aan... bekijk recept »

Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus

4 kg mosselen 250 ml droge witte wijn 250 ml slagroom 2 serehstengels ((citroengras), in grove stukken) 2 teentjes knoflook (gepeld) 400 g groene tagliatelle 3 bosuitjes (in ringetjes)1. Mosselen onder stromend water afspoe... bekijk recept »

Soep met bier en mosselen

75 cl blond bier (pils) 100 g boter 100 g dikke room 2 eidooiers 1 groene seldervoet 2 kg mosselen (grote, van het type jumbo), 1 eetlepel tarwemeel 50 g verse kervel1. Pel de uien en maak de selder schoon. Laat ze gedurende 10 minuten in 50 g warme ... bekijk recept »

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

0.05 g saffraan 300 g pandanrijst RijstBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de saffraan en de rijst toe aan het water en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de rijst op smaak met een beet... bekijk recept »

Mosselen en mie in oestersaus

350 g mienestjes (doos a 500 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 bak champignons ((250 g), in plakjes) 1 zak Oosterse (roerbakgroente (400 g)) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 zak mosselen (gekookt (450 g, diepvries), ... bekijk recept »

Mediterrane mosselen

2 kg mosselen 4 el olijfolie 1 rode paprika 0,5 courgette 2 rode uien 0,5 tl gemalen komijn 1 tl chilipoeder 2 tenen knoflook 400 g tomatenblokjes 60 ml visbouillon 1 snufje peper 1 citroen 10 g munt 10 g koriander1. Was de mosselen en c... bekijk recept »

Mosselen met citroenroom en peterselie

1 bak mosselen ((2 kg), schoongemaakt) 100 ml witte wijn 1 citroen (schoongeboend) 1 zakje bosui ((3 stuks), in stukjes) 1 beker slagroom (125 ml) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden)1. Zet een grote (mo... bekijk recept »

Taboulé met knoflookmosselen

200 g couscous 4 kleine tomaten 1 komkommer 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse munt (15 g) 1 citroen (uitgeperst) 5 eetlepels olijfolie extra vierge 1 kleine rode ui (gesnipperd) 2 kg panklare mosselen ... bekijk recept »

Roergebakken mosselen met romige citroenrijst

1 bak verse mosselen (2 kilo) ½ citroen 30 g roomboter 200 g risottorijst (pak a 400 g) 1 visbouillontablet 3 bosuitjes 1 teen knoflook 1 zakje verse koriander (15 g) (versgemalen) peper ¾ dl droge witte wij... bekijk recept »

Pagina 1 van 100