Recepten met mosselen

1000 recepten met mosselen

Mosselen

Mosselen Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.

Mosselen met boter, prei en selderij

4 kg mosselen 100 g boter (in kleine blokjes) 2 sjalotten (in ringen) 1 prei (in ringen) 1 zakje selderij ((50 g) grof gesneden)1. Was de mosselen onder stromend kraanwater; gooi kapotte en openstaande exemplaren (die na e... bekijk recept »

Mosselen in currysaus

1 bak verse mosselen (2 kilo) 2 uien 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 1 pakje romige kokosmelk (200 ml) 1 zakje gemengde ijsbergsla (extra (200 g)) 5 eetlepels sladressing yoghurt (fles ... bekijk recept »

Spaghetti met mosselen

300 g spaghetti 6 el olijfolie extra vierge 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en in reepjes) 2 kg mosselen 200 ml droge witte wijn 5 el peterselie1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op... bekijk recept »

Varkenshaas met mosselen en knoflook

500 g varkenshaas 500 g mosselen 2 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 vleestomaten (zonder zaadjes en in blokjes) 100 ml droge witte wijn peper (versgemalen) 2 eetlepels verse peterselie ((zakje a ... bekijk recept »

Mosselsoep met kerrie en koriander

1 kg panklare mosselen 2 el olie 1½ el kerriepoeder 1 rode peper (zonder zaadjes en in dunne ringetjes) 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 400 g Chinese roerbakmix 1 pot kippenbouillon (350 ml) 1 blik kokosmelk (4... bekijk recept »

Italiaanse mosselen

2 kg mosselen 3 el olijfolie 2 tenen knoflook 400 g Italiaanse roerbakmix (groenten, zak) 150 ml droge witte wijn 400 g tomatenblokjes (blik) 1 ciabatta 10 g verse basilicumblaadjes 190 g groene pesto 1 snufje zout 1 snufje peper 1 ruime m... bekijk recept »

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

250 g snijbonen (in schuine stukken van 2 cm) 250 g sperziebonen (gehalveerd) 200 g doperwten (vers of diepvries) 1 sjalot (fijngehakt) 1 el witte wijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 200 g gekookte mosselen 4 stukk... bekijk recept »

Ragout van mosselen

1 bak mosselen (2 kg) 75 g boter 1 zak mosselgroenten (250 g) 250 ml droge witte wijn 4 pasteibakjes 60 g bloem 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 bakje dille ((15 g), de helft fijngesneden)1. Spoel de mosselen in ruim k... bekijk recept »

Arabische mosselsamosa’s

500 g mosselen 1  ui 1  waspeen 1 kleine prei 50 g boter 200 ml witte wijn Deeg Maak een kuiltje in de bloem, strooi zout over de rand van de bloem en meng in het kuiltje de olie met water en kneed beetje bij beetje de b... bekijk recept »

Mosselen met bockbier, sla en gekookte aardappelen

2 kg mosselen 3 el olijfolie 400 g mosselgroenten 2 tl knoflook 3 dl herfstbockbier 2 dl kookroom light 20 g bladpeterselie 1 kg kruimige aardappelen 200 g Romaine sla 20 g yoghurtdressing1. Schil de aardappelen en snij in gelijkmatige stukk... bekijk recept »

Pagina 4 van 100