1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.30 cl Bordeaux Blanc Moelleux 2 eetlepels fijngehakte kervel 2 gekookte kreeften (650 g/stuk) 1/2 koffielepel kurkuma 25 cl lichte verse room 1 kg mosselen 2 eetlepels olijfolie 0,5 dopje saffraanpoeder 2 sjalotten zout en peper1. Halveer de kreeften... bekijk recept »
8 verse Zeeuwse mosselen (bak 2 kg) 6 el olijfolie 1 el verse platte peterselie (fijngesneden) 1 tl wittewijnazijn1. Was de mosselen onder de stromende kraan; gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sl... bekijk recept »
100 g verse gember (zakje a 150 g) 2 zakjes verse koriander (a 15 g) 1 serehstengel 6 limoenen 1 blikje kokosmelk (klappermelk 400 ml) 1 theelepel laos 75 g suiker 1/2 dl + 2 eetlepels Thaise vissaus mespunt trassi (gedroogde garnalenpasta) 1 teentje... bekijk recept »
1 kg panklare mosselen 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 125 g zachte boter 1 theelepel citroensap 2 eetlepels selderij (fijngehakt) 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt) 100 g abdijkaas (bijv. Père Jos... bekijk recept »
1 bak verse mosselen (2 kg) 1 teentje knoflook 1 venkel (ca. 350 g) 2 eetlepels olijfolie 100 g spekblokjes 1 theelepel gedroogde dragon ½ dl Noilly Prat (slijter)1. Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. K... bekijk recept »
2 bakken verse mosselen (à 2 kilo) 2 eetlepels olijfolie 1 zak roerbakgroentemix (400 g) 2 zakken gemengde friséesla (à 200 g) 4 eetlepels Dijon vinaigrette met tuinkruiden (fles à 500 ml) 75 g groene olijven zonder pit ... bekijk recept »
1 bak mosselen (à 2 kg) 2 teentjes knoflook 2 rode pepers 3 bosuitjes 1 dl droge witte wijn 350 g spaghetti zout 15 g verse koriander 2 eetlepels (olijf)olie (versgemalen) witte peper1. Mosselen onder koud stromend water afspoe... bekijk recept »
2 tenen knoflook 1 citroen 3 eetlepels olie 2 zakken preiringen (a 300 g) 1 visbouillontablet 1 flesje kookroom (light (250 ml)) 1 bak mosselen (2 kg) 1 stokbrood1. Knoflook pellen en snipperen. Citroenschil raspen en cit... bekijk recept »
2 dunne preien 2 teentjes knoflook 125 g gerookt ontbijtspek 1 bak mosselen (2 kilo) 5 eetlepels zonnebloemolie 1 zak Hollandse roerbakmix (400 g) 1 duopak krieltjes (700 g)1. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Knoflook... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 400 g mosselgroente 1 el olijfolie 470 ml sugo isolana (pastasaus) 300 g gekookte mosselen (diepvries) 170 g krabstukken (blik, in water)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een br... bekijk recept »