1000 recepten met mosselen
Mosselen kan men, net als oesters, rauw eten alhoewel het wel een karwei is om de schelpen stuk voor stuk met een scherp mes open te maken. Eenvoudiger is het om de mosselen kort te koken. Zodra de schelp open gaat is de mossel klaar om opgediend te worden. Zij hebben dan nog de frisse, zilte smaak. Als men mosselen te lang laat koken worden ze taai en donkerbruin.2 kg mosselen 1 winterpeen ((250 g), geschrapt) 25 g boter 1 ui (gesnipperd) 1 grote prei (in dunne ringen) 2 stengels bleekselderij (in plakjes) 2 x 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 flesje droge witte wijn&nbs... bekijk recept »
2 kg mosselen 300 ml bokbier 2 uien (gesnipperd) 4 eetlepels vloeibare margarine 600 g prei (gesneden) 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels bloem 100 ml kookroom (light) 500 ml kippenbouillon (van tablet) 1 meer... bekijk recept »
½ ciabattabrood 2 kg mosselen 100 ml witte wijn 2 kleine uien (fijngesnipperd) 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 laurierblad 1 citroen (geperst) 6 eetlepels olijfolie extra vierge 2 stengels bleekselderij 1 wort... bekijk recept »
2 bakken mosselen (a 2 kg) 1 teen knoflook 2 uien 4 el olijfolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 bakje tijm (15 g) 100 ml volle rode wijn 1 bakje basilicum (15 g)1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder be... bekijk recept »
100 g chorizo (worst) 1 ui 250 g vleestomaten 1 laurierblaadje 100 ml droge witte wijn ½ tl chilipeper (uit molen) 2 kg mosselen 2 el platte peterselie1. Snijd de chorizo in stukjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukje... bekijk recept »
1 rode ui 1 blikje roze zalm (213 g) 1 schaaltje gekookte mosselen (150 g) 1 blikje ansjovisfilets 4 pizza's margharita (a 300 g) 500 g winterwortels ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 6 eetlepels yoghurtdressing1.... bekijk recept »
2 kilo verse mosselen 1 venkel 2 bruine pistoletjes (of meergranen) 125 g verse roomkaas met kruiden 2 dl droge witte wijn1. Mosselen grondig wassen. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Venke... bekijk recept »
2 kg mosselen (AH puur&eerlijk duurzame vangst) 1 el olijfolie 1 teen knoflook 2 sjalotten 100 ml kookroom (flesje 250 ml) 100 ml droge witte wijn 300 g lamsoren (schaal 150 g ) 300 g schelpjespasta (zak 500g, AH puu... bekijk recept »
1 grote ui 1 teen knoflook 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 1 blik reuzenbonen (400 g) 1 zakje rucola (sla 30 g) 1 bakje verse pastasaus Tonino (225 g) 1 citroen1. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Knoflook pelle... bekijk recept »
2 bakken verse mosselen (a 2 kilo) 2 eetlepels olijfolie 1 zak oosterse wokgroente (400 g) 2 flesjes witbier 1 zak Vlaamse frites (diepvries 750 g) 2 zakken gemengde sla (a 200 g) 6 eetlepels sladressing naturel 1/2 ... bekijk recept »