Recepten met makreel

413 recepten met makreel

Makreel

Makreel Er zijn veel soorten maar de soort die wij kennen is meestal zo'n 35 cm. lang. Regelmatige aanvoer uit de Noord-Atlantische Oceaan en uit de Noordzee. Stevig vlees met veel smaak. Leent zich uitstekend om te roken of warm te 'stomen'.

Pitabroodje met makreelfilet en gemengde salade

4 pitabroodjes4 eetl. halvanaise1 theel. kerriepoeder400 g makreelfilet of makreelfilet peper (Vismarine, koelvers)1 (rode) ui, in smalle ringen2 grote augurken, in smalle reepjesvoor de salade:1 krop ijsbergsla of botersla2 tomaten, in partjes1 klei... bekijk recept »

Blini's met gerookte zalm

1 zakje blini's ( Aldy colruyt) 1 bakje zure room reepjes gerookte zalm sprietjes bieslook 1. Klop de zure room los.2. Warm de blini's op in een koekenpan met antiaanbaklaag. 3. Leg op iedere blini een koffielepeltje zure room en een reepje gerookte ... bekijk recept »

Scabechi

3 uien. 3 teentjes knoflook. 1 kleine winterwortel. 2 madam Janetpepers of rode spaanse pepers. 2 schoongemaakte makrelen. olie 1 dl witte wijnazijn. 3 dl water. 2 thl zout. 2 laurierblaadjes. 1 thl zwarte peperkorrels. 2 eetlepels kapperyjes. Uien e... bekijk recept »

Gerookte forel met tonijntapenade

4 gerookte forelfilets handje veldsla of fijne bladsla 1 blikje tonijn op olie (van 185 g) 5 gedroogde tomaten op olie peper en zout, versgemalen 1 teentje knoflook 100 g zwarte olijven zonder pit mespuntje cayennepeper 2 eetlepels citroensap Verdeel... bekijk recept »

Makreelsalade met appel en selderij

4 gerookte makreelfilets 2 sinaasappels 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes 1 appel, in blokjes 2 gemberbolletjes, fijngehakt 1 eetlepel gembersiroop 1 eetlepel verse bieslook, gehakt mespuntje paprikapoeder 50 g walnoten ½ krop friseesla of ... bekijk recept »

Oosterse makreelspiesjes

2 verse makrelen van 300 g, elk in 2 filets 2 tenen knoflook, geperst 2 theelepels geraspte gember (potje/tube) 2 theelepels sambal badjak 3 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijst- of arachideolie 1 kropje little gem (sla) 100 g atjar tjampoer (uit pot... bekijk recept »

Tortillataart met tonijn

2 blikjes tonijn op olie (à 180 g) 3 bosuitjes 6 gedroogde tomaten op olie 100 g zachte geitenkaas 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm) 150 g Griekse yoghurt 2-3 eetlepels kappertjes zout, versgemalen peper 125 g kerstomaatjes 2 eetlepels verse basilic... bekijk recept »

Gepocheerde Rode Poon

3 worteltjes in stukken 1 ui in stukken 1 prei in stukken 2 deciliter witte wijn 8 deciliter water 3 takjes selderij 3 takjes peterselie 1 laurierblaadje mespunt piment 5 gekneusde witte-peperkorrels 1 visbouillontablet 1 forse schoongemaakte rode po... bekijk recept »

Sopa De Mariscos Al Punta Blanca

1,250 gram makreelwijting of schelvis,30 gram boter of olijfolie,3 fijngehakte uien,200 gram venkel in schijfjes gesneden,4 geplette knoflookteentjes1 snuifje tijm. 2 laurierblaadjes,5 zwarte peperkorreltjes,500 gram gepelde tomaat of 1 blik1 boeketj... bekijk recept »

Indonesische Gekruide Vis In Folie = Pepessan

- 500 gram vis (makreelheekkabbelj.) Je kunt ook kleinehele makrelen gebruiken - 3 eetl. sambal oelek - 1 ui - 5 tenen knoflook - 6 kemirienoten - 4 blaadjes djeroek purut - 1/2 kopje dikke kokosmelk - 1/2 theel. trassi - 1/2 kopje olie - zout - suik... bekijk recept »

Pagina 37 van 42