Recepten met makreel

413 recepten met makreel

Makreel

Makreel Er zijn veel soorten maar de soort die wij kennen is meestal zo'n 35 cm. lang. Regelmatige aanvoer uit de Noord-Atlantische Oceaan en uit de Noordzee. Stevig vlees met veel smaak. Leent zich uitstekend om te roken of warm te 'stomen'.

Makreelballetjes

[8list]500gr: gaargekookte makreel of een andere vissoort of garnalen[list]1 kleine ui[list]3 eetlepels peterselieblad[list]1/2 schoongemaakte rode paprika[8list]1 klein ei[list]5 eetlepels bloem[list]sap van 1/2 citroen[list]aroma[list]peper en zout... bekijk recept »

Tortillataart met tonijn

2 blikjes tonijn op olie (à 180 g) 3 bosuitjes 6 gedroogde tomaten op olie 100 g zachte geitenkaas 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm) 150 g Griekse yoghurt 2-3 eetlepels kappertjes zout, versgemalen peper 125 g kerstomaatjes 2 eetlepels verse basilic... bekijk recept »

Mascarponetaart met gerookte vis

200 g kruidenpaneermeel 125 g Solo 250 g mascarpone 250 ml room sap van 1 citroen 1 dl melk 4 blaadjes gelatine 250 g gemengde gerookte vis (zalm, heilbot, makreel, forel...) 1 pijpajuin fijngesneden sprietjes bieslook gesnipperd takjes dille... bekijk recept »

Makreeltartaar met kruidensalade

4 makreelfilets (zonder vel)1 limoen (sap)1 el sjalot (gesnipperd)80 g rucola100 g geitenkaas1 el honing100 ml room100 ml melkazijn3 el olijfolieoliedragon (blaadjes)handvol kervelhandvol dille1 el bieslook (gehakte)cayennepeperuit de molen peperzout... bekijk recept »

Krokante taartjes met

3 vellen diepvries-filodeeg,ontdooid50 g boter, gesmolten1 citroen250 g gerookte makreelfilet (Vismarine)50 g niet te vers witbrood, zonder korst, in stukjes1 sjalotjeversgemalen peper125 g demi crème fraîche (Melkan)handje rucola, fijng... bekijk recept »

Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel

1 eetl. olijfolie1 sjalotje, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst1 bosje/zakje waterkers, harde stelen verwijderd750 ml warme visbouillon van tablet50 ml demi crème fraîche (Melkan)zoutversgemalen peper100 g makreelfilet peper, in s... bekijk recept »

Peppesan met sambal en tomaat

2 gefileerde verse makrelen 250 gram Mie Wok Olie 6 eetlepels Marinade Hot : 2 teentjes knoflook 2 uien 0.5 eetlepel Sambal Manis 4 vleestomatenBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mi... bekijk recept »

Spaanse Visschotel Met Chorizo

300 g zilvervliesrijst (pak 400 g) 1/2 chorizoworst (a 250 g)in blokjes 1 rode paprikain reepjes 1 gele paprikain reepjes 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) 3 el zwarte olijven zonder pit (potje 240 g) 2 x 250 g koolvisfilet (diepvries)ontdooid en ... bekijk recept »

Pastasalade met tonijn

Voor 4 personen:[list] 1 blik tonijn op olie van 400 g (alternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel) 250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili 250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes 2-3 geroosterde paprika's uit pot 8 zwarte olijven zonder... bekijk recept »

Gebakken makreelfilet met lamsoren en grapefruit

2 verse makrelen van 300 g, in elk 2 filets 2 roze grapefruits 2 limoenen 5 eetlepels (rijst- of arachide)olie 500 g lamsoren zout en versgemalen zwarte peper Snijd de schil van de grapefruits tot op het vruchtvlees weg en snijd de partjes tussen de ... bekijk recept »

Pagina 39 van 42