1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.Bereidingstijd: 40 minuten 2 uien 1 grote rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 1 flinke knoflookteen 1 citroen 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep ? eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden 4 tomaten 400 g kabeljauwfilet zout(versgemalen) p... bekijk recept »
Kroketje van kabeljauwbrandade, gemarineerde rode ui en emulsie van peterselie Voor 4 personen: 200 g kabeljauw 500 g aardappelen 1 ei 2 teentjes knoflook 2 takjes tijm 1 laurierblad 2 dl melk Peper, zout en nootmuskaat 120 g peterselie 1 dl olijfoli... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet op vel **voor de spinazie: 250 gram wilde spinazie 1 teen knoflook zout ** Vis veloute: 3 liter water 300 gram visgraten 150 gram liason 150 gram roomboter zout- **spinazie:** - Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in verg... bekijk recept »
: **spinazie: 350 gram wilde spinazie 1 teen knoflook zout **Vis veloute: 3 liter water 300 gram visgraten 150 gram liason 150 gram roomboter zout**Bereiding spinazie:** - Wilde spinazie wassen, uit laten lekken in vergiet. - Olijfolie in pan doen, w... bekijk recept »
Voor 6 personen: 250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries 1 teentje knoflook stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm 250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries) 3 bosuitjes 2 eierdooiers een paar druppels tabasco zout olie om te bakken 4 blad... bekijk recept »
2 uien 1 grote rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 1 flinke knoflookteen 1 citroen 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep ? eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden 4 tomaten 400 g kabeljauwfilet zout(versgemalen) peper 125 g roze of jumboga... bekijk recept »
2 uien 1 grote rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 1 flinke knoflookteen 1 citroen 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep ? eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden 4 tomaten 400 g kabeljauwfilet zout(versgemalen) peper 125 g roze of jumboga... bekijk recept »
2 uien 1 grote rode paprika 3 eetlepels (olijf)olie 1 flinke knoflookteen 1 citroen 1 flesje Maggi Basis voor Tomatensoep ? eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden 4 tomaten 400 g kabeljauwfilet zout(versgemalen) peper 125 g roze of jumboga... bekijk recept »
voor 6 personen: 1/2 kg lasagne 600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout. 600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout 5 to... bekijk recept »
750 gram kabeljauw, filet zonder graat 4 knoflookteentjes 8 eetlepels olijfolie 4 eetlepels room 2 eieren 1 gesnipperde ui 3 middelgrote tomaten laurierblad 2 takjes verse tijm 1 theelepel suiker peper zout. 1 ei Bladerdeeg 2 maal.Traditioneel wordt ... bekijk recept »