Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Kabeljauwschotel Met Boontjes

Le Cabillaud (kabeljauw)vers of diepvries Les Harricots vert (sperciebonen in stukjes)vers of diepvries Les Pommes de Terres (nieuwe aardappeltjes) Les Tomates (tomaten) vers of uit een pak of blik Bouillonblokje vis of groenten Provencaalse kruiden... bekijk recept »

Franse Bouillabaisse

2 teentjes knoflook2 eetlepels olijfolie6 tomaten1/2 gedroogd chilipepertje2 visbouillonblokjes200g kabeljauwfilet500g mosselen in de schelp200g cocktailgarnalen1 theelepel saffraandraadjeszoutpeperbosje peterselie. Pel en snipper de knoflook. Verhit... bekijk recept »

Kabeljauwcurry

300 gr basmatierijst,1 ui2 gele paprika's,250 gr peultjes,225 gr kabeljauwfilets,3 el olijfolie,3 el groene curry pasta (Thai kitchen) 1 blik kokosmelk (400 ml)zout en peper. Kook de rijst.Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes.Was de paprika&pr... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof

1kg witloofboter 1thl lepel suiker2 1/2 dl. slagroommosterdzout4 stukken kabeljauwfilet2 à 3 eetlepels bloemolijfolie- Snijd de witlof in ringen, smelt boter in de pan. - Witloof toevoegen en al omscheppend zonder te laten kleuren 5 minuten laten bak... bekijk recept »

Kabeljauwhaasje met kruidenkorst

Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauwhaasje (ca 150 g elk) Peper en zout 2 pruimtomaten Voor de kruidenkorst: 50 g volkorenbroodkruimels Fijngehakte dille Fijngehakte peterselie Fijngehakte bieslook Light room Citroensap, van dit alles 2 eetlepelsKrui... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

250 gr magere spekblokjes 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) 400 gr kabeljauwfilet boter of margarine om in te vetten 700 gr aardappelschijfjes (eventjes gekookt) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven voorverwarmen op 175 ?C of gasovens... bekijk recept »

Kabeljauwschotel met spekjes

voor 4 personen: 1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g) 3 uien 1 zakje verse bieslook (25 g) kabeljauwfilet (ca. 400 g) boter of margarine om in te vetten 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 125 ml slagroom ovenschaal inhoud ca. 2 literOven v... bekijk recept »

Provencaalse Kabeljauwschotel

250 gram verse kabeljauw, 350 gram tomatenbasis (bijv. Heinz Tomato Frito),1 zak gemengde rattatouille-groenten, 2 el. zachte kruidenkaas (bijv. paturain), 1/2 zakje provencaalse kruiden, peper, zout, olie, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels ger... bekijk recept »

knoflookkabeljauw met tomaat

Voor 4 personen: 6 pomodoritomaten, gehalveerd peper 4 moten kabeljauw 4 teentjes knoflook, fijngesneden 1 ei wilde-tijmblaadjes peper spinazieblaadjes partjes limoenLeg de tomaten op een bakplaat die bekleed is met hakpapier. Zet de plaat in een op ... bekijk recept »

Gemarineerde Visblokjes

200 gram kabeljauw 3 el ketchup 2 el Provencaalse kruiden. 2 el Tabasco 10 plakjes ontbijtspek 3 el milde olijfolie Snijd de kabeljauw in blokjes Roer in een kom ketchup, Provencaalse kruiden en de Tabasco door elkaar. Schep de blokjes vis erdoo... bekijk recept »

Pagina 100 van 100