Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Zalmterrine met spinazie

200 gr wilde spinazie, zonder steel 300 gr zalmfilet 200 gr kabeljauwfilet 2 eierdooiers, losgeklopt 125 ml slagroom 2 el kappertjes 100 gr gerookte zalmfilet 125 ml crème fraîche 1 tl citroensap 1 el verse dille, fijngesneden 1 tl suiker bakv... bekijk recept »

Visschotel met verse groentjes à la Véronique

750 gram kabeljauwhaasje 7 stuks preiwit 15 stuks mini tomaatjes 4 middelgrote wortelen 1 zakjes Maggi kruiden kabeljauw met groenten 400 ml room 125 ml witte wijn dille 1. Meng in een kom het zakje kruidenmengeling van het merk Maggi : idee voo... bekijk recept »

Lekker 5-gangen kerstmenu - Hapje: Loempia met

2 eetlepels Solo Vloeibaar zoete chilisaus 4 loempiavellen 200 g suprème van kabeljouw 50 g sojascheuten 1 koffielepel(s) gehakte gember 1 losgeklopt ei 1. Snij de kabeljauw in 4 gelijke delen. Stoof de sojascheuten kort in Solo, voeg de gehakte g... bekijk recept »

Lekker kerstmenu - Voorgerecht: Gepocheerde

1 sjalot 2 dl witte wijn 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook / kervel / basilicum / peterselie / ...) 130 g Solo Bakken en Braden 400 g suprême van kabeljauw 450 g bladspinazie 2 eierdooiers sap van 1/2 citroen 1. Snipper de sjalot ... bekijk recept »

Vislasagne Met Italiaans Olijvenbrood

Voor het brood : 250 gr bloem + 50 gram om te bestuiven 5 gr gist 20 cl water 1 koffielepel zout 2 koffielepels marjolein 15tal ontpitte zwarte olijven. voor de vislasagna : 250 gram zalm 250 kabeljauw 3 prei's verse lasagnabladeren voor de bechame... bekijk recept »

Kabeljauwhaas Op Een Tomaten Risotto Met Verse Tijm En Tomat

Ca 12 kleine tomaten 2 tenen knoflook 8 takjes tijm 5 ons kabeljauwhaas 250 gr risotto rijst 4 plakken brood (zuurdesem) 1 el olijfolie visbouillon Tijm en tomaten wassen en de tomaten in stukken delen. Oven op 180gr. voorverwarmen. Tomaten aanfrui... bekijk recept »

Risotto Met Vis En Garnaaltjes

1 Bosje lente - uitjes, 2 tenen knoflook 450 gr. kabeljauw 9 dl. visbouillon (tablet) 2 eetl. olijfolie 1 pak risottorijst 1 dl. droge witte wijn 100 gr. garnalen. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook en de lente... bekijk recept »

Rode Viscurry

- 400 gr. kabeljauwfilet (diepvries) - 2 uien - 6 teentjes knoflook - 1 theelepel djahe (gemberpoeder) - 1 rood pepertje - 2 vleestomaten - 1 1/2 eetlepel olie - 1 eetlepel tomatenpuree - 1 eetlepel kerriepoeder - 1 theelepel koenjit - 1 zakje sante... bekijk recept »

Viscurry Met Courgette

1 pond kabeljauwfiletin blokjes gesneden 1 uigepeld en fijngesneden 400 gram courgettein dunne plakjes gesneden 30 gram santen zout en peper 2 el citroensap 50 gram boter 1 ? el kerriepoeder 4 dl visbouillon 1 el bloem 2 el verse korianderfijngehakt.... bekijk recept »

Provencaalse Kabeljauwschotel

250 gram verse kabeljauw350 gram tomatenbasis (bijv. Heinz Tomato Frito),1 zak gemengde rattatouille-groenten2 el. zachte kruidenkaas (bijv. paturain)1/2 zakje provencaalse kruidenpeperzoutolie2 eetlepels creme fraiche2 eetlepels geraspte kaas. Doe w... bekijk recept »

Pagina 99 van 100