Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Verborgen Vis

Een stuk kabeljauw (circa 150 g) 1 halve gele paprika 4 lente- of bosuitjes blokjes tomaat uit een blikje van 800 g 2 teentjes knoflook geraspte kaas Italiaanse of Provencaalse kruiden peper en zout (olijf)olie Als je een bevroren exemplaar ka... bekijk recept »

RISOTTO MET VIS

1 bosje lente uitjes 2 teentjes knoflook 450 gr kabeljauw 9 dl visbouillon (van een tablet) 2 eetl olijfolie 1 pak risottorijst (400 gr) 1 dl droge witte wijn 100 gr garnaaltjes S nijd de lente uitjes in ringetjes, snipper de knoflook fijn, snijd d... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus

4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram 1 kilo witlof75 gram boter2? deciliter slagroom 1 theelepel suiker2 eetlepels mosterd (Dijon)3 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolieeen scheutje Franse cognac peper en zout- Snijd de witlof in kleine ring... bekijk recept »

Kabeljauwmoot met olijvenpuree

4 kabeljauwmoten2 ongepelde teentjes looktijm10 cl olijfolie1 kg bloemig kokende aardappelen1 el tapenade van zwarte olijven (olijvenpasta kant en klaar verkocht in de winkel10 cl melkpeper en zoutBereiding: - Schil en kook de aardappelen in gezouten... bekijk recept »

Wit van koningskabeljauw met notenpesto

Voor 4 personen: Koningskabeljauwhaasjes (120 g per persoon) Notenpesto: 40 g ontvliesde walnoten 40 g ontvliesde hazelnoten 20 g ontvliesde pistachenoten ½ teentje knoflook 1 takje basilicum (enkel de blaadjes) 1 ½ dl olijfolie 15 g fijne Parmezaans... bekijk recept »

Gestoofde Kabeljauwschotel

300 gr. kabeljauwzakje provencaalse kruidenblikje tomatenblokjeswat bloem 1 uiteentje knoflook1/2 visbouillon tablet1 dl. Spaanse droge wijn(olijf)oliechilipoederzout en peper In hapjespan olie verhitten en de stukken kabeljauw in 2 a 3 minuten bruin... bekijk recept »

Kabeljauwhaasjes Met Ansjovis En Tomaten

8 ansjovis 2eetlkappertje 800gr kabeljauwhaasjes 10sjalotten 2theel Provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie peper en zout 1paprika 400 gram gehakte tomaat 20 cl witte wijn Snijd de kabeljauw in 8 stukken, leg die op de saus en dek af. Laat 8 m... bekijk recept »

Griekse Visstoofpot

2 uien,gesnipperd3 tenen knoflook,gesnipperd1 groene en 1 gele paprika in stukjes400 gr kleine aardappelblokjes1 blik gepelde tomaten ( 400 gram )2 visbouillontabletten450 gr kabeljauwfilet Uien en knoflook ca 3 minuten in olijfolie fruiten. Paprika ... bekijk recept »

Kabeljauwpakketje

Stukje kabeljauw voor 1 persoon1 tomaat1 ui2 worteltjeszoutpeperverse dilleolijfolie. Leg de kabeljauw op een stuk alu-folie. Doe de ui, de tomaat en de worteltjes erbij. Wat takjes dille erbij en sprenkel een klein beetje olijfolie erover en vouw he... bekijk recept »

Potugese Vissoep

50 gr. boter1 fijngesneden uitje2 geperste teentjes knoflook1 blikje tomatenpuree,halve prei in kleine stukjeshalve groene paprika in reepjeshalve rode paprika in reepjesanderhalve liter water1 zakje aarappelpuree3 kruidenbouillontabletten200 gram ka... bekijk recept »

Pagina 95 van 100