1000 recepten met kabeljauw
Een stuk kabeljauw (circa 150 g) 1 halve gele paprika 4 lente- of bosuitjes blokjes tomaat uit een blikje van 800 g 2 teentjes knoflook geraspte kaas Italiaanse of Provencaalse kruiden peper en zout (olijf)olie Als je een bevroren exemplaar ka... bekijk recept »
1 bosje lente uitjes 2 teentjes knoflook 450 gr kabeljauw 9 dl visbouillon (van een tablet) 2 eetl olijfolie 1 pak risottorijst (400 gr) 1 dl droge witte wijn 100 gr garnaaltjes S nijd de lente uitjes in ringetjes, snipper de knoflook fijn, snijd d... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram 1 kilo witlof75 gram boter2? deciliter slagroom 1 theelepel suiker2 eetlepels mosterd (Dijon)3 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolieeen scheutje Franse cognac peper en zout- Snijd de witlof in kleine ring... bekijk recept »
4 kabeljauwmoten2 ongepelde teentjes looktijm10 cl olijfolie1 kg bloemig kokende aardappelen1 el tapenade van zwarte olijven (olijvenpasta kant en klaar verkocht in de winkel10 cl melkpeper en zoutBereiding: - Schil en kook de aardappelen in gezouten... bekijk recept »
Voor 4 personen: Koningskabeljauwhaasjes (120 g per persoon) Notenpesto: 40 g ontvliesde walnoten 40 g ontvliesde hazelnoten 20 g ontvliesde pistachenoten ½ teentje knoflook 1 takje basilicum (enkel de blaadjes) 1 ½ dl olijfolie 15 g fijne Parmezaans... bekijk recept »
300 gr. kabeljauwzakje provencaalse kruidenblikje tomatenblokjeswat bloem 1 uiteentje knoflook1/2 visbouillon tablet1 dl. Spaanse droge wijn(olijf)oliechilipoederzout en peper In hapjespan olie verhitten en de stukken kabeljauw in 2 a 3 minuten bruin... bekijk recept »
8 ansjovis 2eetlkappertje 800gr kabeljauwhaasjes 10sjalotten 2theel Provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie peper en zout 1paprika 400 gram gehakte tomaat 20 cl witte wijn Snijd de kabeljauw in 8 stukken, leg die op de saus en dek af. Laat 8 m... bekijk recept »
2 uien,gesnipperd3 tenen knoflook,gesnipperd1 groene en 1 gele paprika in stukjes400 gr kleine aardappelblokjes1 blik gepelde tomaten ( 400 gram )2 visbouillontabletten450 gr kabeljauwfilet Uien en knoflook ca 3 minuten in olijfolie fruiten. Paprika ... bekijk recept »
Stukje kabeljauw voor 1 persoon1 tomaat1 ui2 worteltjeszoutpeperverse dilleolijfolie. Leg de kabeljauw op een stuk alu-folie. Doe de ui, de tomaat en de worteltjes erbij. Wat takjes dille erbij en sprenkel een klein beetje olijfolie erover en vouw he... bekijk recept »
50 gr. boter1 fijngesneden uitje2 geperste teentjes knoflook1 blikje tomatenpuree,halve prei in kleine stukjeshalve groene paprika in reepjeshalve rode paprika in reepjesanderhalve liter water1 zakje aarappelpuree3 kruidenbouillontabletten200 gram ka... bekijk recept »