Recepten met kabeljauw

1000 recepten met kabeljauw

Kabeljauw

Kabeljauw Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.

Florentijnse Kabeljauwschotel

750 gr kabeljauw4 dl visboillon750 gr spinaziepeperzoutnootmuskaat40 gr boter30 gr bloem3 dl melk75 gr parmezaanse kaas1 dl koffieroom *Kabeljauw 10 min laten pocheren in de bouillon *Spinazie in vergiet laten uitlekken, op smaak maken met peper, zou... bekijk recept »

Italiaanse visschotel

1 pkg tarly (250 g, honig) 2 teentjes knoflook 3 eetlepel(s) olijfolie 1 zak italiaanse groentemix (400 g,; ah) 1 pak ah passato di pomodoro (500 g) 1 visbouillonblokje 1 eetlepel(s) gedroogde italiaanse keukenkruiden 1 schaaltje kabeljauw (ca. 400 g... bekijk recept »

Gegratineerd zeebanket

1 ui Boter 2,5 dl droge witte wijn Sap van 1/2 citroen 300 g kabeljauwfilet 100 g gepelde garnalen 100 g gekookte mosselen (zie tip) 50 g bloem 1 eierdooier 0,5 dl room 100 g Gouda met brandnetels Enkele takjes dille Zout Pel de ui en snipper hem fi... bekijk recept »

Vispastei

10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »

Romige Viscurry

2 kabeljauwfilets ca.150 gr per stuk peper 1 volle eetlepel kerriepoeder 1 ui heel fijngehakt 1 teen knoflook fijngehakt 2 cm.verse gemberwortel fijngehakt 1 kaneelstokje 1 eetlepel citroensap 200 ml kokosmelk 4 eetlepels olie Snijd de kabeljauwfilet... bekijk recept »

Romige Viscurry Uit Sri Lanka

4 stukken kabeljauwfilet a 75 grzout en versgemalen zwarte peper1 volle el milde kerriepoeder1 uiheel fijn gehakt1 teen knoflookfijngehakt2 cm verse gemberwortelfijngehakt1 kaneelstokjegebroken3 pandanblaadjes (toko)1 el citroensap200 ml kokosmelk (b... bekijk recept »

Bouillabaisse

- 1 envelopje saffraan - 2 tenen knoflook - 600 gr kabeljauwfilet - 1 dl olijfolie - 4 tomaten - 1 bosje Provenciaalse kruiden - 1 ui - 1 dunne prei - 1 stengel bleekselderij - 3 visbouillontabletten - 150 gr fruit de mer - 1 eetlepel tomatenpuree -... bekijk recept »

Verborgen Vis

Een stuk kabeljauw (circa 150 g) 1 halve gele paprika 4 lente- of bosuitjes blokjes tomaat uit een blikje van 800 g 2 teentjes knoflook geraspte kaas Italiaanse of Provencaalse kruiden peper en zout (olijf)olie Als je een bevroren exemplaar ka... bekijk recept »

RISOTTO MET VIS

1 bosje lente uitjes 2 teentjes knoflook 450 gr kabeljauw 9 dl visbouillon (van een tablet) 2 eetl olijfolie 1 pak risottorijst (400 gr) 1 dl droge witte wijn 100 gr garnaaltjes S nijd de lente uitjes in ringetjes, snipper de knoflook fijn, snijd d... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met witloof-roomsaus

4 stukken kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram 1 kilo witlof75 gram boter2? deciliter slagroom 1 theelepel suiker2 eetlepels mosterd (Dijon)3 eetlepels bloem2 eetlepels olijfolieeen scheutje Franse cognac peper en zout- Snijd de witlof in kleine ring... bekijk recept »

Pagina 94 van 100