1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.750 gr Kabeljauwfilet 800 gr Aardappelen 1 grote Ui 800 ml Visfond 3 el Witte wijnazijn 1/2 bosje peterselie 1/2 bosje dille 2 blaadjes Laurier 1/2 kl zwarte peperbolletjes 1/2 kl mosterzaadjes 3 el Mosterd 5 el koude boter olie pezo1. Pel de... bekijk recept »
600 gram kabeljauw (kan ook met scampi's en andere vissoorten 4 tomaten 100 gram sjalotten 2.5 dl witte wijn 5 dl visfumet 150 gram boter 1 bosje peterselie (fijngesneden) peper, zout en eventueel een beetje groentenbouillon 1. De sjalotjes fijnsni... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw 'filet pur' 250 gr paprikareepjes (groen, geel, rood) 400 gr tomatenstukjes (blikje) 200 gr witte bonen (lik) 150 gr maïs (blik) 1 rode ui 1 kop bloem 1 ei 1 scheutje melk 5 eetl olijfolie 1,5 eetl komijn cayennepeper ... bekijk recept »
400 gr Kabelauwhaasje 16 scampi's 2 tomaten zout en peper 4 eetlepels witte wijn 4 eetlepels broodkruim 2 teentjes knoflook 50 gram boter1. Snij de vis in blokjes. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaaltje. Snij de scampi's in blokjes.2. Ontv... bekijk recept »
600 gram verse kabeljauw haasjes 100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas 1/2 theel. zeezout 1 eetl. verse tijm 1 theel. paprika-poeder mild 2 eetl platte peterselie fijngesneden zwarte peper uit de molen olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 200 g... bekijk recept »
CHAMPIGNON , DUXELLES, 2 sjalotten 3 eetl olijfolie 500 gram grote witte champignons 75 ml droge vermout 75 ml krachtige kippen-bouillon 1 vers laurier-blaadje 8 takjes tijm 1 bosje peterselie 2 schorseneren voor de chips NOTENPESTO 2 tn knofloo... bekijk recept »
350 g kabeljauwfilet zout versgemalen peper 0.5 geperste citroen 1 vlees tomaat 1 ui 2 tenen knoflook 2 eetlepel olijfolie 2 eetlepel rode pesto 125 ml crème fraîche 400 g tagliatelle1. kijk foto (seizoen niet zeker) bekijk recept »
750 gr kabeljauw 500 gr zalm 20 plakken ontbijtspek 2 eetlp tomatenpuree 3 potjes crème fraîche 1 zak verse spinazie 1 zak geraspte kaas 2 eetlp marjolein 2 bosuitjes zout peper paneermeel1. Verwarm de oven voor op 220 graden.2. De ovenschotel b... bekijk recept »
150 g ontbijtspek 3 el olijfolie 1 st sjalot 150 ml witte wijn 300 g kabeljauw 2 el kappertjes 2 el olijfolie extra vierge 1. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.2. Verhit 1 el oli... bekijk recept »
2 venkelknollen 600 gram aardappelschijfjes 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes 4 eetlepels Bertolli Gentile extra vergine olijfolie 4 stukken kabeljauwfilet 1 citroen in parten Voor de kaas-kruidenkorst: 2 eetlepels crème fraîche 6 eetlepels ... bekijk recept »