1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.8 plakjes bladerdeeg 1 teentje look 1 ei 4 kabeljauwhaasjes (100 gr) of andere vaste witvis 8 blaadjes salie peper & zout1. Laat het bladerdeeg ontdooien.2. Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.3. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes4. Bestro... bekijk recept »
4 stukjes kabeljauw 3 stuks romatomaten in schijfjes 5 el room 1/2 el grove mosterd 150 g gemalen cheddar peper - zout 1. Verwarm de oven voor op 200°C.2. Leg de kabeljauw in een grote of 4 kleine ovenschaaltjes en bestrooi met zout en peper. Verde... bekijk recept »
2 kleine courgettes 1 eetlepel Solo Light 1/2 bos basilicumblaadjes 4 kabeljauwmoten? 1/2 krop sla, geplukt?? Voor de salsa verde 4 ansjovisfilets, fijngesneden? 1 teentje knoflook, fijngesneden? 2 eetlepels fijngesneden dragon 2 eetlepels fijn... bekijk recept »
6 kabeljauw filets 1 kruidenkaasje (boursin) 1 visbouillon 100 ml room zout en peper 1 peterselie,bieslook,dragon ... 1. -smeer iedere filet in met kruidenkaas.2. -rol op en maak vast met een tandenstoker.3. -plaats in de grote stoommand.4. -giet 4... bekijk recept »
350 GR TAGLIATELLE 600 GR Kabeljauwfilet 8 Scampi 300 GR prei 200 GR wortelschijfjes 100 GR witte selder 2 visbouillonblokjes 2 DL ROOM 2 eieren 1 plantje dille instantsausbinder1. Voorbereiding2. snij de prei in ringen en de selder in boogjes3.... bekijk recept »
4 kabeljauwfilets of haasje 1 sjalotje maïsolie 2 dl visfumet 2 dl room 1 citroen 1 kl zachte mosterd 1 doosje kervel (diepvries) peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200°.2. Pel en snipper het sjalotje fijn en vermeng het met 1 el olie.3. ... bekijk recept »
300 gr kabeljauwfilet (in blokjes) 250 gr zalmfilet (in blokjes 100 gr garnalen 4 wortelen 2 wit van prei 1 bouillonblokje (vis) 100 ml droge witte wijn 200 ml room 1 el vers gehakte marjolein 1 el vers gehakte peterselie 100 gr gemalen gruyère... bekijk recept »
300 gr kabeljauwfilet in blokjes 250 gr zalmfilet in blokjes 100 gr gepelde grijze garnalen 4 kleine wortelen 2 wit van prei 1 bouillonblokje (vis) 100 ml droge witte wijn 200 ml room 1 el vers gehakte marjolein 1 el vers gehakte peterselie ge... bekijk recept »
4 kabeljauwhaasjes 2 eetlepels verse bieslook 2 eetlepels verse dragon 2 eetlepels verse basilicum 1 eetlepel olijfolie 1 mespuntje currypoeder 100 g broodkruim 2 eetlepels Solo vloeibaar 1 eiwit 1 bosje bladpeterselie 40 cl crème fraîche sap ... bekijk recept »
1 gr st kabeljauwfilet 1 grote jonagold appel citroensap 1 geut appelsap 1 klont boter 1 snuifje zachte currypoeder pz1. Leg in elk pannetje(le creuset) op alu-pakketje een klontje boter2. Leg de vis erop3. enkele druppels citroensap, p+z4. appel n... bekijk recept »