1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.2 sjalotjes 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 2 tomaten 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 4 kabeljauwhaasjes (` ca. 150 g) zout en versgemalen peper 20 g boter 5 peperkorrels 2 dl... bekijk recept »
4 rode puntpaprika's 3 el olijfolie extra vierge 450 g kabeljauwfilet 1 snufje zout 1 snufje peper 200 g crème fraîche 1 teen knoflook 25 g Parmezaanse kaas 3 takjes tijm 200 g witte rijst 75 g veldsla 1 bakplaat 1 knofl... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 groene paprika 1 zakje verse koriander (15 g) 2 eetlepels medium dry sherry 2 eetlepels olie ½ theelepel sambal oelek ½ theelepel gemberpoeder mespunt gemalen komijn (djinten) zout 200 g ka... bekijk recept »
1 sinaasappel ½ zakje verse peterselie (a 30 g) 1 teentje knoflook (geperst) 1 duopak voorgekookte krieltjes (700 g) 2 grote kabeljauwhaasjes ((a ca. 250 g), op kamertemperatuur) 2 el olijfolie 25 g boter 2 sjal... bekijk recept »
4 bruine pistoletjes (afbakbroodjes, zak a 8 stuks) 3 eetlepels olijfolie 1 zak ratatouille-groentemix (400 g) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 2 visbouillonblokjes 1 schaaltje kabeljauwfilet graatvrij (ca. 200 g) 1 ... bekijk recept »
2 dl witte wijn 10 cl water 2 bokalen visfond van 19 cl 600 g kabeljauwhaasje 1 courgette 2 preien 3 wortelen peper, zout 1 sjalot 1 takje dragon 1 takje tijm1. Giet de witte wijn, het water en de visfond in een diepe pan. Voeg de gesnipperde sjalot ... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 2 zakjes geschrapte worteltjes (a 300 g) 2 schaaltjes kabeljauwfilet (a 225 g) 3 eetlepels boter 1 eetlepel zwarte peperkorrels 3 sjalotten 4 eetlepels droge sherry ½ flesje kookroom (Finess... bekijk recept »
250 g verse tagliatelle 600 g broccoli 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a 250 g) zout en peper 2 eetlepels bloem 25 g boter of margarine 2 bakjes verse vissaus dille (a 150 g)1. Tagliatelle bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Bro... bekijk recept »
2 eieren 100 ml zonnebloemolie 2 el wittewijnazijn 1 el kappertjes (fijngesneden) 1/2 zakje verse peterselie ((a 30 g), fijngeknipt) 2 el verse dille 2 kabeljauwhaasjes (of 500 g kabeljauwfilet) 400 ml visbouillon (v... bekijk recept »
400 g kabeljauwfilet (diepvries, AH puur&eerlijk) 600 g pommes rouges (AH Excellent) 4 el olijfolie 1 bol knoflook 700 g groene asperges 4 tl tapenade van zongedroogde tomaten (potje 140 g) 4 plakken parmaham 125 ml crème... bekijk recept »