1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.2 venkelknollen 1 citroen (schoongeboend) 250 ml extra vierge olijfolie 25 g boter 600 g kabeljauw 15 g dille 15 g munt 20 g platte peterselie ½ teen knoflook1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne... bekijk recept »
2 rode uien 400 ml witte wijn 8 takjes tijm (bakje à 15 g) 800 g kabeljauw 4 el olijfolie 1 citroen 1 teen knoflook 4 el peterselie1. Verwarm de oven op 200 ºC. Snipper de ui. Breng de witte wijn aan de kook en voeg hier de ui en d... bekijk recept »
600 g kabeljauwhaasje 200 g gerookt spek 0,5 rode kool 4 appelen met stevig vruchtvlees 2 rode uien 5 g tijm 5 g laurier 1 Spaanse rode peper 5 cm gember 1 teentje knoflook 1 dl balsamicoazijn 3 eetlepels ruwe rietsuiker 3 eetlepels olijfolie peper ... bekijk recept »
4 el olijfolie 3 tenen knoflook 400 g Italiaanse groentenmix 1 tl oregano 1 snufje zout 1 snufje peper 500 g kabeljauw 50 g zwarte olijven zonder pit 2 eieren 75 g geraspte belegen kaas 100 ml droge witte wijn 350 g tagliatelle 1 ui 300 ... bekijk recept »
1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 250 g cherrytomaten 4 kleine kabeljauwhaasjes (of 2 grote, ca. 500 g) 2 blikken gepelde tomaten (op tomatensap (a 400 g)) 2 ... bekijk recept »
500 g gekookte bietjes 3 el balsamicoazijn 2 el olijfolie 1 kg knolselderij 600 ml volle melk 1 snee witbrood 50 g gezouten pecannoten 1 citroen 50 g boter (kamertemperatuur) 300 g kabeljauwfilet 20 g platte peterselie (... bekijk recept »
150 ml vermout 1 pot gevogeltefond (380 ml) 100 g koude boter (helft in blokjes (plus extra om in te vetten)) 4 eieren 300 g bloemkool (in roosjes) 100 ml slagroom mespunt nootmuskaat (gemalen) 600 g kabeljauwfilet&n... bekijk recept »
1 struik paksoi (in stukjes) 1 schaal haricots verts ((150 g), schoongemaakt) 400 g kabeljauwfilet 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) 2 tenen knoflook (in dunne plakjes... bekijk recept »
1 grote bloemkool 1 kleine ui 1 kleine sinaasappel 1 eetlepel zonnebloemolie 1 blik gepelde tomaten (400 g) 1 vleesbouillontablet 1 zakje verse peterselie (30 g) 500 g kabeljauwfilet (diepvries) 1 pak aardappelschijfjes... bekijk recept »
5 eetlepels bloem 2 theelepels komijn 500 g kabeljauwfilet (in stukken van 2) 6 eetlepels olijfolie 1 rode peper ½ citroen (uitgeperst) 6 eetlepels verse koriander (fijngesneden) 1 teentje knoflook (geperst)1. M... bekijk recept »