Recepten met haring

354 recepten met haring

Haring

Haring Nieuwe haring of Hollandse nieuwe wordt aangeland in de eerste week van juni. De meeste haring – zo’n 90% - wordt in Denemarken en Noorwegen verwerkt tot vismeel dat wordt gebruikt in de veevoederindustrie. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn ze rauw en ‘vers van het mes’.

Makreel met appelcidersaus

400 g makreelfilets 3.5 dl cider 1 eetlepel ciderazijn 2 eetlepels citroensap 1 takje tijm 0.5 takje peterselie 1 blaadje laurier peper zout 40 g boter (bakboter) 50 g suiker 3 appelen (Jonagold)De vissen in een schotel leggen, samen met de helft van... bekijk recept »

nieuwe haringsalade

1 eetl slasaus 1 st prei 1 eetl yoghourt 1/2 eetl tomatenketchup 1 mespunt basilicum 1 rode appel 2 hollandse nieuwe haringfilets(kan ook met maatjes)1. .Maak de prei schoon en snijd het stukje in hele smalle ringetjes.2. .Doe de prei in een zeef en ... bekijk recept »

Scheveningse haringtoastjes

2 nieuwe haringen Halve rode paprika 4 lente-uitjes 1 eetlepel gehakte peterselie 1 theelepel gehakte bladselderij 1 dl slagroom 1 theelepel citroensap 12 toastjes 12 kleine slablaadjes zout en peper (versgemalen)Snijd de paprika in blokjes en blanch... bekijk recept »

Suggesties Voor Vishapjes A La Montignac

Garnaal - mossel - kreeftenstaart - langoestine - krabbenvlees - surimi - gerooktezalm - gerookte vis- haring - tonijn - paling U kunt de hier gegeven suggesties combineren met de groente-, eier-, kaas- en vleeshapjes a la Montignac. Voor de gerookte... bekijk recept »

Friese Haringsalade

500 gr. sperziebonen 3 zure haringen 1 ui wat takjes peterselie 1,5 dl olie 0,5 dl azijn 2 tomaten 2 hardgekookte eieren wat peper en zout De boontjes afhalen en ze in stukjes van 2 cm snijden, en blancheren in water met wat zout. De haringen in kle... bekijk recept »

Haringsla

16 gezouten haringfilets - melk - 2 uien - 4 gekookte aardappelen - 2 augurken - 1 appel - 2 hard gekookte eieren Voor de saus : azijn - olie - peper - fijn gehakte peterselie Leg de haringfilets een paar uur in de melk om het zout eruit te trekken. ... bekijk recept »

Haringsalade

1 eetlepel(s) olie 1/2 eetlepel(s) azijn 1 peper 1 zout 1/2 theelepel(s) gedroogde dille 1 evt iets zoetstof 50 gm gesnipperde ui 1 in schijfjes gesneden augurk 1/2 in blokjes gesneden appel 100 gm in blokjes gesneden gekooktebietje; s 100 gm in blok... bekijk recept »

Feestelijke visschotel

100 gm gerookte gefileerde paling 1 zoute haring 1 gefileerde gerookte forel 100 gm gerookte zalm 4 gerookte sprotjes 1 takje dille 1 ui 1 citroen Bereidingstijd: 15 minutenLekker met: ijsbergsla Serveer: er volkorenstokbrood bij, knäckebröd of dun r... bekijk recept »

Asperges met mousselinesaus

1 kg asperges zout 1 eidooier 100 gr boter 1 dl geslagen slagroom zonder suiker gehakte peterselie Schil en was de asperges, leg ze in een langwerpige pan en zet ze op met warm water met zout. Breng het water aan de kook en laat de asperges in 12-15... bekijk recept »

Bruschetta met maatjes en rode biet

1 ciabatta8 maatjes (in stukken)2 rode bieten (voorgekookt)1 onbehandelde citroen1 sjalothandvol bladpeterselie (fijn gesnipperd)olie1. Spoel de citroen goed met warm water en rasp de schil. Vang het sap op. 2. Snij de bietjes in plakjes en besprenke... bekijk recept »

Pagina 33 van 36