Recepten met haring

354 recepten met haring

Haring

Haring Nieuwe haring of Hollandse nieuwe wordt aangeland in de eerste week van juni. De meeste haring – zo’n 90% - wordt in Denemarken en Noorwegen verwerkt tot vismeel dat wordt gebruikt in de veevoederindustrie. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn ze rauw en ‘vers van het mes’.

Franse Uiensoep Met Maatjes

500 gr uien2 el suiker1 teentje knoflook1/2 blikje tomatenpuree125 ml witte wijn1 liter kippenbouillonverste tijm. Voor de crostini : 1 klein voorgebakken stokbroodje3 maatjes (nieuwe haring)200 ml melkversgemalen zwarte peperlente-uitjegeraspte gruy... bekijk recept »

Visgratin met prei

400 g gerookte haring 1 preistaaf een handvol verse peterselie 1,4 dl room 100 g geraspte kaas 400 g aardappelen peper zout1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Stoom ze in 5 min halfgaar. Was de prei en hak ze in ringen. Stoof ze 5 mi... bekijk recept »

Rolmops

4 nieuwe haringen 4 deciliter blanke azijn 1 eetlepel zout 1 theelepel suiker 1 in reepjes gesneden rood en groen Spaans pepertje 2 laurierbladeren 4 zoet-zure augurkjes 4 houten prikkers 1 in ringen gesneden ui 1 in dunne plakjes gesneden citroen.Ve... bekijk recept »

Sushi

50 gram verse gember Kruiden voor de gember in het zuur: 1 el suiker1/3 tl zouten 4 el rijstazijn. 6 dl sushirijst7 dl water4 stukken van 3 x 5 cm kombu2 el kooksake (mirin)5 el rijstazijn. 100 gram verse rauwe tonijnbiefstuk100 gram verse rauwe zeeb... bekijk recept »

Hollandsche Haringpot

8 haringen(schoongemaakt) 4 uien 2 deciliter azijn 2 theelepels peper 2 eetlepels suiker 2 eieren Ontdoe de uien van hun schil en hak ze in grote stukken. Doe ze samen met de azijn, suiker, peperkorrels en de stukken ui in een schaaltje en roer h... bekijk recept »

Ideeen Voor Borrelhapjes

Vul een gewelde pruim met: .een stukje fetakaas .een stukje geitenkaas .1/2 walnoot .kwark vermeng met fijngehakte pistachenoten en wat peper. Of wikkel een gewelde pruim in een half plakje rauwe ham. Bak de pruim zacht in een pan met een anti-aanbak... bekijk recept »

Proeverij van vis met yoghurtsaus

1 komkommer300 g vis (gerookt zoals: haring, makreel, heilbot,...)1 rode ui ( extra)1 bosje waterkers4 takjes dillezout125 ml yoghurt (natuur)1 el mosterdsprietje bieslook1 kl kurkumazout1. Snij eerst 12 mooie plakjes van de komkommer. Schil dan de r... bekijk recept »

Pastasalade met makreel en asperges

350 g pasta (penne)zout2 citroenen, geperst500 g groene asperges2 lente-/bosuitjes, in ringetjes6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes3 eetl. olijfolie1 eetl. rode of groene pesto4 makreelfilets, koelvers (Vismarine)toefje peterselie1. Kook de p... bekijk recept »

Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade

2 grote aardappelen 1/2 winterwortel 4 haringen 1 appel 50 gr. veldsla 1 blad fris?e 3 el. olie 1 el. appelazijn 1 dl. cr?me fra?che 2 el. wijn, witte peterselie 4 takjes kervel peper zout- De aardappelen en winterwortel in ragfijne repen snijden en ... bekijk recept »

Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade

Voor 4 personen: 2 grote aardappelen 0.5 winterwortel 4 haringen 1 appel 50 gr. veldsla 1 blad frisée 3 el. olie 1 el. appelazijn 1 dl. crème fraîche 2 el. wijn, witte Peterselie 4 takjes kervel Peper ZoutDe aardappelen en winterwortel in ragfijne re... bekijk recept »

Pagina 34 van 36