Recepten met haring

354 recepten met haring

Haring

Haring Nieuwe haring of Hollandse nieuwe wordt aangeland in de eerste week van juni. De meeste haring – zo’n 90% - wordt in Denemarken en Noorwegen verwerkt tot vismeel dat wordt gebruikt in de veevoederindustrie. De fijnste exemplaren worden ‘maatjes’ genoemd als ze twee jaar oud zijn en zijn zeer gewild in Nederland en Duitsland. Het lekkerst zijn ze rauw en ‘vers van het mes’.

Pastasalade met makreel en asperges

350 g pasta (penne)zout2 citroenen, geperst500 g groene asperges2 lente-/bosuitjes, in ringetjes6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes3 eetl. olijfolie1 eetl. rode of groene pesto4 makreelfilets, koelvers (Vismarine)toefje peterselie1. Kook de p... bekijk recept »

Visgratin met prei

400 g gerookte haring 1 preistaaf een handvol verse peterselie 1,4 dl room 100 g geraspte kaas 400 g aardappelen peper zout1. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Stoom ze in 5 min halfgaar. Was de prei en hak ze in ringen. Stoof ze 5 mi... bekijk recept »

Allerlei SLANKE hapjes. Voor elk wat WILS

Zie bij de verschillende soorten hapjes1. Dit zijn ideetjes voor allerlei magere hapjes voor tussendoor of voor bij de televisie. Ze zijn er in allerlei variaties. Hieronder tref je een selectie aan van diverse heerlijke hapjes die vrij eenvoudig zij... bekijk recept »

Allerlei lekkere ,slanke hapjes

1 plakje rauwe ham filet Americain1. 1 Plakje rauwe ham (b.v. Ardenner ham) met filet Americain. Dat oprollen of tot een klein pakketje vouwen.2. 2 Fruitspiesjes. Stukjes banaan, appel, kiwi, ananas en mandarijn aan een stokje.3. Met een kaasschaaf ... bekijk recept »

Pagina 36 van 36