1000 recepten met bloem
150 gr. gekonfijte vruchtjes. 30 gr. sultanarozijnen. 30 gr. krenten. 30 gr. walnoten. 30 gr. hazelnoten. 30 gr. amandelen. 1 glas port. 750 gr. tarwebloem. 100 gr. suiker. 50 gr. gedroogde gist. 1 1/4 dl. warm water. 150 gr. boter of margarine. 1/2 ... bekijk recept »
BLOEMEN 200 gr koude boter 300 gr patisserie bloem 100 gr kristalsuiker 1 mespuntje zout 6 druppels amandelessence extra bloem om deeg uit te rollen BLOEMPOT 125 gr pure chocolade 175 gr zachte roomboter 400 gr kristalsuiker 125 gr patisserie blo... bekijk recept »
4 niet te dikke kalfskoteletten (wanneer niet voorradig varkenskoteletten)1 sjalot1/2 bosje peterselie1/2 bosje basilicumwat verse tijm2 el boter8 el witte wijnazijn1 laurier blaadjezoutzwarte peper uit de molen2 eieren3 el bloem120 g paneermeel4 el ... bekijk recept »
- 2 gepelde tomaten - 4 eetlepels havermout - 6 eetlepels havermout - 6 eetlepels melk - 1- 1 1/2 eetlepels grove of gele mosterd - 3 eetlepels zeer fijngesnipperde ui - 6 eetlepels gehakte peterselie - 200 gr. gesneden magere ham. - 1 ei - 400 gr. k... bekijk recept »
Voor de pannenkoeken:250 gr bloem 2 eieren500 ml melksnufje zoutboter of olie (om te bakken)Voor de ragout:1 bakje kastanjechampignonsboter of olie (om te bakken)50 gr roomboter60 gr bloem1 liter kippenbouillon (pot of gemaakt van 2 bouillonblokjes)2... bekijk recept »
250 g bloem0.5 kl zout120 g zachte boter300 g kristalsuiker1 kl vanille-extract3 eieren240 ml melk1 kl azijn2 kl bakpoederboter (om de vorm in te vetten)bloem (voor de bakvorm)250 g witte chocolade2 el melk (voor de mousse)4 eiwitten4 dl room2 el poe... bekijk recept »
500 g abrikozen (in stukjes)160 g geleisuiker250 g bloem ( wat extra)125 g fijne suiker1 ei125 g boter ( wat extra)snuifje zout150 g zachte boter1 zakje vanillesuiker3 eieren150 g zelfrijzende bloem75 g amandelpoederamandel-extract2 limoenen (sap en ... bekijk recept »
Het klassieke recept voor kerstbrood Nodig: 1 kg bloem 100 g gist ca. 1/2 liter melk 200 g suiker 450 g gesmolten boter schil van 1 citroen 1/2 afgestreken theelepelkardemom 1/2 theelepel afgestreken theelepel nootmuskaat 10 g zout 500 g rozijnen 150... bekijk recept »
1 kg bloem 100 g gist ca. 1/2 liter melk 200 g suiker 450 g gesmolten boter schil van 1 citroen 1/2 afgestreken theelepelkardemom 1/2 theelepel afgestreken theelepel nootmuskaat 10 g zout 500 g rozijnen 150 g krenten 150 g fijngehakte sukade 100 g fi... bekijk recept »
(30 stuks) 9 blaadjes gelatine l liter melk 300 gr aangevuld bouquet 900 gr Hollandse garnalen van onbesproken herkomst 700 gr ongepelde steurgarnalen 150 gr boter 150 gr bloem 3 eetl. olijfolie nootmuskaat, peper en zout citroensap paneermeel bloem ... bekijk recept »