Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Bolo Rei, Portugal

150 gr. gekonfijte vruchtjes. 30 gr. sultanarozijnen. 30 gr. krenten. 30 gr. walnoten. 30 gr. hazelnoten. 30 gr. amandelen. 1 glas port. 750 gr. tarwebloem. 100 gr. suiker. 50 gr. gedroogde gist. 1 1/4 dl. warm water. 150 gr. boter of margarine. 1/2 ... bekijk recept »

Moederdag tuin

BLOEMEN 200 gr koude boter 300 gr patisserie bloem 100 gr kristalsuiker 1 mespuntje zout 6 druppels amandelessence extra bloem om deeg uit te rollen BLOEMPOT 125 gr pure chocolade 175 gr zachte roomboter 400 gr kristalsuiker 125 gr patisserie blo... bekijk recept »

Costolette Alla Milanese

4 niet te dikke kalfskoteletten (wanneer niet voorradig varkenskoteletten)1 sjalot1/2 bosje peterselie1/2 bosje basilicumwat verse tijm2 el boter8 el witte wijnazijn1 laurier blaadjezoutzwarte peper uit de molen2 eieren3 el bloem120 g paneermeel4 el ... bekijk recept »

Pittige Hamballetjes

- 2 gepelde tomaten - 4 eetlepels havermout - 6 eetlepels havermout - 6 eetlepels melk - 1- 1 1/2 eetlepels grove of gele mosterd - 3 eetlepels zeer fijngesnipperde ui - 6 eetlepels gehakte peterselie - 200 gr. gesneden magere ham. - 1 ei - 400 gr. k... bekijk recept »

Pannenkoek-cadeau

Voor de pannenkoeken:250 gr bloem 2 eieren500 ml melksnufje zoutboter of olie (om te bakken)Voor de ragout:1 bakje kastanjechampignonsboter of olie (om te bakken)50 gr roomboter60 gr bloem1 liter kippenbouillon (pot of gemaakt van 2 bouillonblokjes)2... bekijk recept »

Paastaart met mousse van witte chocolade

250 g bloem0.5 kl zout120 g zachte boter300 g kristalsuiker1 kl vanille-extract3 eieren240 ml melk1 kl azijn2 kl bakpoederboter (om de vorm in te vetten)bloem (voor de bakvorm)250 g witte chocolade2 el melk (voor de mousse)4 eiwitten4 dl room2 el poe... bekijk recept »

Frangipanetaart met limoen

500 g abrikozen (in stukjes)160 g geleisuiker250 g bloem ( wat extra)125 g fijne suiker1 ei125 g boter ( wat extra)snuifje zout150 g zachte boter1 zakje vanillesuiker3 eieren150 g zelfrijzende bloem75 g amandelpoederamandel-extract2 limoenen (sap en ... bekijk recept »

Dresdner Christstolle uit Duitsland

Het klassieke recept voor kerstbrood Nodig: 1 kg bloem 100 g gist ca. 1/2 liter melk 200 g suiker 450 g gesmolten boter schil van 1 citroen 1/2 afgestreken theelepelkardemom 1/2 theelepel afgestreken theelepel nootmuskaat 10 g zout 500 g rozijnen 150... bekijk recept »

Dresdner Christstolle uit Duitsland (Het klassieke

1 kg bloem 100 g gist ca. 1/2 liter melk 200 g suiker 450 g gesmolten boter schil van 1 citroen 1/2 afgestreken theelepelkardemom 1/2 theelepel afgestreken theelepel nootmuskaat 10 g zout 500 g rozijnen 150 g krenten 150 g fijngehakte sukade 100 g fi... bekijk recept »

Garnalenkroketjes

(30 stuks) 9 blaadjes gelatine l liter melk 300 gr aangevuld bouquet 900 gr Hollandse garnalen van onbesproken herkomst 700 gr ongepelde steurgarnalen 150 gr boter 150 gr bloem 3 eetl. olijfolie nootmuskaat, peper en zout citroensap paneermeel bloem ... bekijk recept »

Pagina 81 van 100