1000 recepten met bloem
4 eieren 125 g bloem 125 g suiker 25 g cacao1. Voor de génoise: - Meng de eieren en de suiker au bain-marie op 50°C.2. Klop het mengsel met een mixer tot een RUBAN.3. Zeef de bloem met de cacao.4. Doe dit bij het mengsel. Roer goed met een spatel o... bekijk recept »
100 g boter 150 g suiker (voor het deeg) 2 eieren (voor het deeg) 2 pak bakpoeder 300-350 g bloem 200 g zure room 15-20% 2 eetl bloem 600 g appels 50 g pijnboompitten (of andere noten naar uw smaak) 100 g suiker (voor de creme) 2 eieren ( voor ... bekijk recept »
basisrecept gistdeeg voor taarten of vlaaien:250g bloem 15g gist 1 koffielepel zout 50g vetstof 25g suiker 1 ei 1dl melk 1eetlepel olie 7tot 8 appels suiker naar smaak kaneel naar keus1. zeef de bloem in een kom of op een proper werkvlak maak in het ... bekijk recept »
240 ml melk 440 gr suiker 250 gr Solo 150 gr pure chocolade 2 middelmatige eieren 80 ml whisky/espresso/sinaasappelsap 80 gr zelfrijzenden bloem 120 gr bloem 100 gr cacaopoeder1. Verwarm de melk, suiker en boter in een pan zonder te koken, als al... bekijk recept »
± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker) 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestrek... bekijk recept »
voor zes personen : 400 gr korstdeeg 4 mooie preien 150 gr halfgezouten buikspek 60 gr margarine l eetlepel bloem l glas witte wijn 100 gr gruyèrekaas 3 eieren 2 dl slagroom zout en peper1. Bereid het deeg. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm di... bekijk recept »
Voor ongeveer 10 kroketten: 100 gram gemalen gruyèrekaas 7,5 deciliter bechamelsaus 1 deciliter liaison 2 eiwitten paneermeel 100 gram gemalen parmezaan kaas 30 tot 40 gram blanke roux 50 gram bloem een geutje arachideolie peper en zout De blanke ro... bekijk recept »
voor de onderlaag: 75 gram bloem50 gram basterdsuiker50 gram boter1 eiwit voor de cakelaag: 100 gram pure chocolade60 gram roomboter2 eetlep. water125 gram suiker100 gram bloem4 eieren voor de vulling: 2 potjes kersen zonder pit100 gram suiker1 mesp... bekijk recept »
225 g zachtgeroerde boter 375 g donker basterdsuiker 2 grote eieren 1 tl vanille-extract 100 g pure chocola van de beste kwaliteitgesmolten 200 g bloem 1 tl dubbelkoolzure soda (natriumbicarbonaat) 2,5 dl kokend waterMet melkchocolade gaat het ook pr... bekijk recept »
700 gram witte tarwebloem (Belgische Aveve-klanten: zak 960) 13 gram droge gist 425 ml lauw water 3 koffielepels olijfolie 2 koffielepels zout Hulpmiddelen Half maantje (= vlakke hand) Hulpmiddelen - Half maantje (= vlakke hand) Bereidingswijze 1... bekijk recept »