Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Stoofpot

250 gr bloem 1 kg stoofvlees in blokjes 5 eetlepels zonnebloemolie 1 grote fijngehakte ui 1 fijngehakt teentje knoflook 7 dl bouillon 1/2 theelepel worcestershiresaus Zout Peper 750 gr aardappelen in blokjes 500 gr wortelen in blokjes 250 gr doperwtj... bekijk recept »

quiche met spinazie en geraspte kaas

6 plakjes diepvries deeg (hartige taart van koopmans) 450 gr diepvries spinazie (bijv. van bonduelle) 150 gr geraspte kaas (belegen of oud naar eigen smaak) 2 geklopte eieren zout en versgemalen peper 125 dl slankroom zoute boter bloem olijfolie Verw... bekijk recept »

Basisrecept verse eierpasta

300 gram bloem om te bestuiven3 eieren1 eetlepel olievershoudolie1. Zeef de bloem met een snuf zout op een schoon werkblad en maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de olie en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng de bloem met de vin... bekijk recept »

Basisrecept pizzadeeg

1 zakje gedroogde gist500 gram bloem om te bestuiven2 eetlepel olijfolievershoudfoliebakplaat of 2 pizzavormen, ingevet1. Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Doe de bloem me... bekijk recept »

Pruimentaart met walnoten

350 gram bloem50 gram suiker1 snufje zout15 gram gedroogde gist of 30 g verse gist175 milliliter melk50 gram boter in stukjes1 ei losgeklopt2 kilogram pruimen125 gram boter in stukjes100 gram bloem100 gram walnoten gemalen1 theelepel kaneel125 gram l... bekijk recept »

Cantuccini

250 gram bloem extra bloem om te bestuiven1 theelepel bakpoeder175 gram witte basterdsuiker1 zakje vanillesuiker25 gram boter, gesmolten, afgekoeld2 eieren, losgeklopt175 gram blanke amandelen, grof gehaktbakplaat met bakpapier1. Meng de bloem, bakp... bekijk recept »

Vispie met venkel en prei

Voor het deeg:350 gram bloem extra om te bestrooien175 gram boter, in blokjes2 eidooiers, losgekloptvoor de vulling:2 eetlepels olijfolie1 (rode) ui, gesnipperd1 venkelkool, in ringen1 prei, in ringen200 gram diepvries doperwten500 milliliter melk30... bekijk recept »

Kluifie

250 g bloem1 theel. zout150 ml water1/2 zakje gistkorrels (3,5 g)150 g suiker4 theel. koekkruiden2 theel. kaneelpoeder60 g ananasblokjes20 g ongezouten cashew- of hazelnoten (fijngehakt)4 zoethoutstokjesplastic folie1. Meng de bloem en het zout i... bekijk recept »

Quiche Lorraine, hartige taart met spekjes en kaas

200 g bloemsnufje zout100 g boter1 dl koud waterca. 10 g boter voor het invetten4 eieren250 ml slagroom (Melkan)versgemalen peper100 g gruyère kaas, geraspt200 g blokjes gerookt spek, uitgebakkentaartvorm Ø 22/24 cmplastic folie1. Z... bekijk recept »

Kaastaart

Voor de basis:200 g suiker5 eieren200 g zelfrijzende bloem boter bloem100 g geraspte kokosnoot een paar druppels groene voedingskleurstof gele, rode en zwarte fondantsuiker lint met voetbalmotief Voor het garnituur: sap en zeste van 4 limoenen150 g s... bekijk recept »

Pagina 74 van 100