1000 recepten met bloem
700 gm bakkersbloem 25 gm verse gist 425 ml lauw water 100 ml olijfolie 2 theelepels zout Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 3/4 dl water. Leng het gistpapje aan tot 3.5 dl. Giet he... bekijk recept »
3 eierdooiers 2 eieren 4 eetlepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) water 1 klontje (ongezouten) boter 10 kipfiletjes 1 kg broccoli 1 nootmuskaat 200 ml room 120 gm bloem 2 liter halfvolle melk 300 deciliter room 1 gemalen kaas 1 peper 1 zout Zeef de bloem ... bekijk recept »
100 gm gemalen amandelen 40 gm fijne witte suiker 25 gm poedersuiker 1 ei 2 theelepels sinaasappellikeur 50 bloem 25 gm geschaafde amandelen 1 bakpapier 1 bloem om te bestuiven Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakblik met ... bekijk recept »
250 gm bloem 5 eierdooiers 1 theelepel poedersuiker 1 ms zout 1 pkg vanillesuiker 1/4 liter melk 75 gm boter 4 eiwitten 40 gm poedersuiker 1/4 liter slagroom Zeef de bloem in een deegkom, maak een kuiltje in het midden en doe de eierdooiers hierin. S... bekijk recept »
3 theelepels droge gist 380 gm bloem 2 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel zout 1 kom, ingevet met olijfolie los in een kom gist op in 6 el lauwwarm water. meng het gistmengsel met 50 gr bloem. laat het mengsel 20 - 30 min op een lauwwarme plaats rijze... bekijk recept »
8 el cornflakes 2 el bloem 1/2 citroen 3 el hot ketchup 1 bekertje crème fraîche 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 ei 4 magere varkenslapjes à 100 g zout peper 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 3 tomaten 100 g gesneden salami 200 g masca... bekijk recept »
8 el cornflakes 2 el bloem 1/2 citroen 3 el hot ketchup 1 bekertje crème fraîche 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 ei 4 magere varkenslapjes à 100 g zout peper 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 3 tomaten 100 g gesneden salami 200 g masca... bekijk recept »
30 gm boter 35 gm bloem 1/2 liter melk 1 peper, zout, nootmuskaat Smelt de boter. Neem de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer met kleine hoeveelheden de melk door de bloem. Laat doorkoken. Breng op s... bekijk recept »
4 eetlepel(s) bloem 600 gm scholfilet 1 zout 1 peper 100 ml olie 1 portie druivendressing (zie recept; , onder sauzen) 1 keukenpapier Bereiden: Bloem op bord strooien. Scholfilets in lengte halveren, droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zou... bekijk recept »
8 el cornflakes 2 el bloem 1/2 citroen 3 el hot ketchup 1 bekertje crème fraîche 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 ei 4 magere varkenslapjes à 100 g zout peper 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 3 tomaten 100 g gesneden salami 200 g masca... bekijk recept »