1000 recepten met bloem
Voor de cupcakes: 180 g Solo 2 grote eieren 1 tl vanille extract 1 tl zout 200 g gewone bloem 200 g Maïzena 315 g basterdsuiker / kristalsuiker rode kleurstof 2 el cacaopoeder 250 ml natuuryoghurt 3 tl bakpoeder Voor het glazuur: 250 ml melk ... bekijk recept »
1,300 l bruine fond of kalfsjus 0,150 kg spekzwoerd of -afval 0,100 kg ui 0,080 kg wortel 0,025 kg tomatenpuree 0,100 kg soeptomaat 0,025 kg boter 0,010 kg knoflook Bloem Peper Zout1. Bruine fond of kalfsjus bereiden.2. Ui en wortelen in grove s... bekijk recept »
500 g bloem extra voor bestuiven 250 ml warm water 8 el olijfolie 500 g Crescenza kaas (zachte gewassen korstkaas) of zachte geitenkaas 1. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Zeef 500 g bloem boven het aanrecht. Meng de bloem met 1 tl zout. Voeg h... bekijk recept »
500 gr bloem25 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist1/2 tl suiker3 dl melk of melk/water1 el Italiaanse kruiden2 ? 3 el groene olijven1/2 uieen paar naaldjes rozemarijn1 el olijfolie1 tl zout- Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. - Verwa... bekijk recept »
Deeg 110 gr boter, in kleine stukjes 1 1/2 cup (180 gr) bloem 4 eetl. suiker 1 theel. zout 1 ei 4 tot 5 eetl. koud water Vulling 2 eetl. jalapeno jelly (een soort pittige jam, te koop in speciaalzaak) 3 granny smith appels, klokhuis verwijderd, gesch... bekijk recept »
150 gr bloem snufje zout 60 gr suiker 100 gr boter 1 eiwit materiaal voor het versierenzoals kokosspeciaal decoratiestrooisel of hagelslag enz. Voorbereiding 1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bereidingswijze 2. Zeef de bloem in een kom. 3. Voe... bekijk recept »
500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem 30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist) ongeveer 3 dl. lauw water 1 theelepel suiker 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel zout bloem om te bestuiven bakpapier Bereidingswi... bekijk recept »
300 gram volkorenmeel1 theelepel zout40 gram fijngehakte reuzelruim 3 dl heet water. Voorbereiding Zeef het meel met zout in een grote komWrijf er tussen de vingertoppen de reuzel door tot het mengsel de korrelige structuur van broodkruimels heeft. R... bekijk recept »
500 gr bloem25 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist? tl suiker3 dl melk of melk/water1 el Italiaanse kruiden2 a 3 el groene olijven? uieen paar naaldjes rozemarijn1 el olijfolie1 tl zout Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine. Verwarm de mel... bekijk recept »
200 gr. bloem - 100 gr. harde boter - ca. 1/2 dl water - 1 snuifje zout - 30 gr. bloemsuiker VULLING: 1/2 l. kersen of ( noordkrieken gebruik ik gewoonlijk )- 125 gr. vetstof - 100 gr. griessuiker - 100 gr. gemalen amandelen ( wat amandelschilfers )... bekijk recept »