Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Paasbrood Met Walnoten En Honing

500 gr tarwe bloem 4 dl lauw water 1 zakje droge gist 7 gr (Koopmans Bakkersgist) (of 20 gr verse gist) 1 eetl vloeibare honing 10 gr zout 100 gr blauwe rozijnen (Sun Dream) 150 gr halve walnotenin stukjes een tulbandvorm met een doorsnee van 20 cm. ... bekijk recept »

Perencake

3 grote peren 1 eetlepel citroensap 200 gr. boerencakemeel (honig) 200 gr. suiker 200 gr. boter 4 eieren. Hulpmiddelen Beslagkom cakevorm van 28 cm. Zeef Hulpmiddelen - Beslagkom cakevorm van 28 cm. Zeef Voorbereiding Oven voorverwarmen op 160 grade... bekijk recept »

Zoet Streekgerecht

2 dl melk 35 gr bakkersgist 400 gr bloem 50 gr boter 30 gr suiker beetje zout. Voor de afwerking een mengseltje maken van suiker en kaneel. De nonnevot of strik kan je bakken in 100 procent arachideolie of in eenderde deel varkensvet (reuzel) en twee... bekijk recept »

Ciabatta Brood

400 gr tarwebloem 20 gr gist 3 dl lauw Water 4 el olijfolie 2 tl zout boter om intevetten bloem Voorbereiding Maak een papje van 3/4 van het water en de gist. Zeef 300 gr bloem in een kommaak een kuiltje in het middengiet het gist mengsel daa... bekijk recept »

Eierballen

Eieren gaar rundvlees of restjes gaar vlees bouillonpoeder boter bloem water paneermeel eieren om door heen te wentelen eventueel kerrie zout en peper Je kookt zoveel eieren als dat je eierballen wilt hebben (wat ik altijd doe is ik gebruik halve ei... bekijk recept »

Nonnevotten

2,5 dl. melk1 zakje gist instant (7 gr,Dr. Oetker)500 gr. bloembloem voor het bestrooien35 gr. witte basterdsuiker60 gr. zachte roomboter5 grzoutzonnebloemolie voor het friturensuiker voor het bestrooienkaneel voor het bestrooien. Verwarm de melk tot... bekijk recept »

Braziliaanse kippenpastei

250 gr bloem 1 theelepel zout 75 gr koude boter 1 ei enkele eetlepels water 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 eetlepels bloem 1 dl kippebouillon 1 dl melk 75 gr fijngehakte champignons 350 gr in kleine stukje... bekijk recept »

Taaitaai 2

230 gr bloem 4 gr kaneel 1 gr gemalen kruidnagel 2 gr gemalen anijszaad 100 gr bruine basterdsuiker 65 gr honing 3 gr bakpoeder Melk naar smaak Zeef de bloem met de kaneel, de gemalen kruidnagel en het anijszaad in een kom en maak er een kuiltje in ... bekijk recept »

Garnalenkroketjes

100 g boter2 sjalotten, gesnipperd75 g bloem extra om te bestuiven75 ml witte wijn350 ml visbouillon250 g Hollandse garnalenpaneermeel3 eiwitten, goed losgeklopt1 l olie om te friturenpeterseliecitroen, schoongeboend, in partjesvershoudfolie1. Smelt... bekijk recept »

Bessenmuffins

Solo om in te vetten 115 g gesmolten Solo 230 g suiker 2 eieren 1 dl yoghurt 500 g zelfrijzende bloem 1 biocitroen 250 g bosbessen of cassis 1 el bloem1. Klop de eieren en de suiker schuimig en voeg er de gesmolten Solo aan toe.2. Voeg de yoghurt toe... bekijk recept »

Pagina 30 van 100