Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Bouillabaisse

1 ui ? prei 500 gram rijpe tomaten 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel venkelzaad 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 theelepel gedroogde tijm 1 envelopje saffraan 1 stukje schil van een schoongeboende sinaasappel zout peper 1? kilo ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Zalm En Venkel

Zalmfilet met huid flinke scheut olijfolie 1 venkelknol 12 getourneerde aardappeljes knoflook 1 ui 1 sachet saffraandraadjes 1 dl. witte wijn (picpoul) basilicum visbouillonblokje - of 2 1/2 dl visbouillon 400 gr.tomatenblokjes 1/2 spaans pepertje 1 ... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Noordzeevis

-2 Noordzeetongen -4 grote Sint-Jakobsnoten -4 langoustines -250 g grijze ongepelde garnalen -2 takjes selder -2 uien -2 teentjes look -1 duimdik stuk gember -1 chilipepertje -een mespunt saffraan -4 tomaten -2 el tomatenpuree -witte wijn... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep : Bouillabaisse

1 vispakket voor bouillabaisse (diepvries)1 kop gesneden prei (diepvries)2 uien2 teentjes knoflook6 grote aardappelen6 tomaten1 L visbouillon4 eetl. olijfolie1 laurierblad1 doosje saffraantijmpeper en zout1 sinaasappelschil. Voor de rouille : 2 teent... bekijk recept »

Saffraanrijst Met Lamsgehakt

-1 liter gezouten water -1/4 th lepel saffraandraadjes -3 eetlepels kokend water -2 uien (fijngehakt) -fijngehakte peterselie -6 eetlepels olie -1/2 th lepel gehakte kummel -1/4 th lepel kurkuma -350 g mager lamsgehakt -1/4 th lepel venkelzaad -1/4 l... bekijk recept »

Vlaamse Rijstpap

100 g kleefrijst (ronde korrel) boter 1 l volle melk 1 vanillestok zout 25 g boter mespunt saffraanpoeder of-draden 2 kanneelstokken 100 g suiker donkere kandijsuiker sinaasappelzeste 4 plakken ongeschilde sinaasappel. Spoel de rijst onder... bekijk recept »

BIRIYANI GEHAKTSCHOTEL

500 gr rundergehakt2 uienknoflookPatak Biriyani pastachampignonsrijst naar keuze b.v. pandan of basmatiwat koenjitpoeder of saffraan. Ui en knoflook in olie aanbraden en gehakt erbij rulbakken, 2 eetlepels pasta 1 minuut meebakken en daarna een kop w... bekijk recept »

Zeebaars Op Vel Gebakken Met Bouillabaissesaus

4 zeebaarsfilets van 150 g (loup de mer mediterraneen) 2 tomaten gepeld en in vier gesneden geperste look 1 dl olijfolie Voor de bouillabaissesaus 25 cl olijfolie 1.ui 1 preistengel 80 g venkel teentje look tijm 1 Koffielepel saffraandraadjes ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 venkelknol 1 ui 6 ons rijpe tomaten 1 sinaasappel saffraandraadjes 1 laurierblad groen deel van prei takje tijm takje peterselie stuk bladselderij 1 pot visfond (380 ml) 6-9 ons vis (diverse soortenliefst stevig) 12 zwarte mosselen Verhit olie in g... bekijk recept »

Pagina 96 van 100