Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Paella Casa

150 ml olijfolie 750 gram kip in stukjes gesneden 500 gram konijn in stukjes gesneden 100 gram verse rijpe tomaten 200 gram sperziebonen 2 tenen knoflook 1 theelepel paprikapoeder (mild) 200 gram verse doperwten 1/2 theelepel saffraanpoeder 400 gram ... bekijk recept »

Paella con amore

Voor 4 personen: 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 200 gram fricandeau in plakken van 1/2 cm dik 2 eetlepels olijfolie 200 gram Surinaamse rijst 1 dl kippenbouillon van 1 tablet paprikapoeder 10 saffraandraadjes 100 gram gepelde garnale... bekijk recept »

Scampis met lookboter en boursin

Voor 2 personen: 24 ongepelde reuzengarnalen 1/2 bos bladpeterselie 50 gr boursin 50 gr boter 10 cl droge witte wijn flesje room 2 tenen knoflook peper en zout julienne van groenten zoals prei, wortelen en selder. beetje safraanPel de look en snij in... bekijk recept »

Soep van rode poon met kool

1 rode poon (van 500 g) 10 dl visfumet 0.25 groene kool (savooikool) 2 wortelen 3 sneetjes spek (gezouten) 0.5 g saffraandraadjes 2 dl room peper zout 20 g kervelDe stukken rode poon stomen boven de visfumet en warm houden. De groene kool in reepjes... bekijk recept »

Tajine met kip

Voor 4 personen: 4 kippenvleugeltjes 4 kippenbouten 8 eetlepels gesnipperde ui 4 citroenen in schijfjes sap van 1 citroen 2 koffielepels gemalen koriander 2 koffielepels geplette zwarte peperbollen 2 koffielepels komijnzaadjes 1 koffielepel saffraand... bekijk recept »

Kikkererwtensoep

2 el. olijfolie1 uigrof gehakt3 tenen knoflookin dunne plakjes2 theelepels gemalen komijn3 blikken kikkererwten van 400 gr.met vochtflinke pluk saffraandraadjes1 bouillonblokje voor groentenbouillon400 gr. tomatengrof gehakt en zonder zaadjeshalf bos... bekijk recept »

Mosselen Uit Londen

1? kilo mosselen 2 theelepels verse tijmblaadjes 1 blaadje laurier 3 dl droge witte wijn 50 gram ongezouten boter 1 kleine prei in dunne ringen halve venkelknolin dunne reepjes 200 gram kastanjechampignons of grotchampignonsin dunne plakjes 4 fijn g... bekijk recept »

Garnalensoep Met Grapefruit

200 gr gepelde Hollanse garnalen 2 tomaten 2 kleine uien 1 rode paprika 1 dl olie 1 teentje knoflook 1/2 theelepel saffraanpoeder zout en peper 1 grapefruit sherry peterselie De olie verhitten en hierin de groenten gaar smoren. Het teentje knoflook ... bekijk recept »

Wijngaardslakken met amandelen

Voor 4 personen: 200 gr gekookte en uitgelekte wijngaardslakken 150 gr gedroogde ham in reepjes 3 grote gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten 2 fijngehakte ajuinen 30 (in blender) fijngemalen amandelen 1 laurierblaadje 1 plukje saffraan 1 ... bekijk recept »

Kippenvleugeltjes uit de oven

Kippenvleugeltjes peterselie theelepel komijn theelepel kipkruiden 3 theelepels paprika poeder halve theelepel cayennepoeder beetje saffraan beetje zout ( niet te veel, want zout zit ook in de ketjap manis en de kipkruiden) theelepel ras el hanout ha... bekijk recept »

Pagina 100 van 100