1000 recepten met saffraan
150 ml olijfolie 750 gram kip in stukjes gesneden 500 gram konijn in stukjes gesneden 100 gram verse rijpe tomaten 200 gram sperziebonen 2 tenen knoflook 1 theelepel paprikapoeder (mild) 200 gram verse doperwten 1/2 theelepel saffraanpoeder 400 gram ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui 1 teentje knoflook 1 rode paprika 200 gram fricandeau in plakken van 1/2 cm dik 2 eetlepels olijfolie 200 gram Surinaamse rijst 1 dl kippenbouillon van 1 tablet paprikapoeder 10 saffraandraadjes 100 gram gepelde garnale... bekijk recept »
Voor 2 personen: 24 ongepelde reuzengarnalen 1/2 bos bladpeterselie 50 gr boursin 50 gr boter 10 cl droge witte wijn flesje room 2 tenen knoflook peper en zout julienne van groenten zoals prei, wortelen en selder. beetje safraanPel de look en snij in... bekijk recept »
1 rode poon (van 500 g) 10 dl visfumet 0.25 groene kool (savooikool) 2 wortelen 3 sneetjes spek (gezouten) 0.5 g saffraandraadjes 2 dl room peper zout 20 g kervelDe stukken rode poon stomen boven de visfumet en warm houden. De groene kool in reepjes... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kippenvleugeltjes 4 kippenbouten 8 eetlepels gesnipperde ui 4 citroenen in schijfjes sap van 1 citroen 2 koffielepels gemalen koriander 2 koffielepels geplette zwarte peperbollen 2 koffielepels komijnzaadjes 1 koffielepel saffraand... bekijk recept »
2 el. olijfolie1 uigrof gehakt3 tenen knoflookin dunne plakjes2 theelepels gemalen komijn3 blikken kikkererwten van 400 gr.met vochtflinke pluk saffraandraadjes1 bouillonblokje voor groentenbouillon400 gr. tomatengrof gehakt en zonder zaadjeshalf bos... bekijk recept »
1? kilo mosselen 2 theelepels verse tijmblaadjes 1 blaadje laurier 3 dl droge witte wijn 50 gram ongezouten boter 1 kleine prei in dunne ringen halve venkelknolin dunne reepjes 200 gram kastanjechampignons of grotchampignonsin dunne plakjes 4 fijn g... bekijk recept »
200 gr gepelde Hollanse garnalen 2 tomaten 2 kleine uien 1 rode paprika 1 dl olie 1 teentje knoflook 1/2 theelepel saffraanpoeder zout en peper 1 grapefruit sherry peterselie De olie verhitten en hierin de groenten gaar smoren. Het teentje knoflook ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 200 gr gekookte en uitgelekte wijngaardslakken 150 gr gedroogde ham in reepjes 3 grote gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten 2 fijngehakte ajuinen 30 (in blender) fijngemalen amandelen 1 laurierblaadje 1 plukje saffraan 1 ... bekijk recept »
Kippenvleugeltjes peterselie theelepel komijn theelepel kipkruiden 3 theelepels paprika poeder halve theelepel cayennepoeder beetje saffraan beetje zout ( niet te veel, want zout zit ook in de ketjap manis en de kipkruiden) theelepel ras el hanout ha... bekijk recept »