1000 recepten met saffraan
2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »
1 vispakket voor bouillabaisse (diepvries)1 kop gesneden prei (diepvries)2 uien2 teentjes knoflook6 grote aardappelen6 tomaten1 L visbouillon4 eetl. olijfolie1 laurierblad1 doosje saffraantijmpeper en zout1 sinaasappelschil. Voor de rouille : 2 teent... bekijk recept »
-1 liter gezouten water -1/4 th lepel saffraandraadjes -3 eetlepels kokend water -2 uien (fijngehakt) -fijngehakte peterselie -6 eetlepels olie -1/2 th lepel gehakte kummel -1/4 th lepel kurkuma -350 g mager lamsgehakt -1/4 th lepel venkelzaad -1/4 l... bekijk recept »
100 g kleefrijst (ronde korrel) boter 1 l volle melk 1 vanillestok zout 25 g boter mespunt saffraanpoeder of-draden 2 kanneelstokken 100 g suiker donkere kandijsuiker sinaasappelzeste 4 plakken ongeschilde sinaasappel. Spoel de rijst onder... bekijk recept »
500 gr rundergehakt2 uienknoflookPatak Biriyani pastachampignonsrijst naar keuze b.v. pandan of basmatiwat koenjitpoeder of saffraan. Ui en knoflook in olie aanbraden en gehakt erbij rulbakken, 2 eetlepels pasta 1 minuut meebakken en daarna een kop w... bekijk recept »
4 zeebaarsfilets van 150 g (loup de mer mediterraneen) 2 tomaten gepeld en in vier gesneden geperste look 1 dl olijfolie Voor de bouillabaissesaus 25 cl olijfolie 1.ui 1 preistengel 80 g venkel teentje look tijm 1 Koffielepel saffraandraadjes ... bekijk recept »
1 venkelknol 1 ui 6 ons rijpe tomaten 1 sinaasappel saffraandraadjes 1 laurierblad groen deel van prei takje tijm takje peterselie stuk bladselderij 1 pot visfond (380 ml) 6-9 ons vis (diverse soortenliefst stevig) 12 zwarte mosselen Verhit olie in g... bekijk recept »
Afval van 6 kreeften 10 langoustinekoppen 2 dl olijfolie 4 fijn gesneden uien 1 fijn gesneden prei 3 fijn gesneden winterpenen- 1 gehalveerde bol knoflook- 1 theel. saffraan- 4 blaadjes laurier-2 takjes tijm 1 theel. cayennepeper- peterseliestelen- 1... bekijk recept »
1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »
Voor de pesto: - 1 teentje knoflook - bosje verse basilicum - bosje verse peterselie - 10 gram pijnboompitten - ? eetl. mosterd - ? eetl. balsamicoazijn - 1 dl. olijfolie - 25 gram Parmezaanse kaas - eventueel scheutje bouillon Voor de scampi: - 1 te... bekijk recept »