1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.6 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 envelopje saffraan 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje) 750 ml kippenbouillon (van tablet) takjes peterselie (fijngesnedenenkele)1. Fruit de knoflook op laag vuur in olie in een soe... bekijk recept »
125 g roomboter (ongezouten (op kamertemperatuur)) 1 envelopje saffraan 1/2 tl zout 1. Meng met een vork de boter met de rest van de ingrediënten goed door elkaar. Zet de boter minstens 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen m... bekijk recept »
12 amandelen (zonder pel) 4 eetlepels extra fijne olijfolie 0,5 koffielepel gemalen koriander 0,5 koffielepel gemberpoeder 500 g grote pruimen (ontpit) 1 stokje kaneel 8 kleine vastkokende aardappelen 1000 g lamsbout in blokjes gesneden 1 eetlepel or... bekijk recept »
1 liter volle yoghurt 50 ml melk ½ theelepel gemalen kardemom (specerijen) 1 zakje saffraandraadjes 35 g witte basterdsuiker 1 schaaltje mango's (eetrijp (2 stuks), geschild) 2 eetlepels pistachenoten ((bakje 95 g), grofgeh... bekijk recept »
250 ml volle melk 7 g gist 0.05 g saffraan (zakje) 100 g fijne kristalsuiker 500 g bloem 2 tl zout 2 eieren 50 g boter 150 g gedroogde cranberry's 1 el kraanwater1. Verwarm de melk tot lauw. Neem van het vuur. Doe de gist, saff... bekijk recept »
125 g winterpeen 3 stengels bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 2 sjalotten 50 g Parmezaanse kaas 2 el olijfolie 4 mergpijpjes (schaal à 2 stuks, afdeling vlees) 1½ liter kraanwater 50 g boter 300 g risottorijst (za... bekijk recept »
200 g pistachenoten (gepelde) 5 grote eieren 150 g suiker 100 g boter (gesmolten) 100 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 1 theelepel bakpoeder 1 sinaasappel (schoongeboend en geraspt en geperst) 1 envelopje saffraan 2... bekijk recept »
50 g diepvrieserwten fleur de sel 1 glas droge witte wijn 1 bussel groene asperge 100 g mengeling zeevruchten (diepgevroren) olijfolie 30 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 200 g risottorijst arborio 1 rode ui 1 g saffraan 1 tak groene ... bekijk recept »
75 g Parmezaanse kaas (stukje) 75 boter 1 citroen (schoongeboend) 0.05 g saffraan (buisje) 250 g verse tagliatelle1. Rasp de kaas. Smelt de boter zonder te kleuren op laag vuur in een hapjes- of koekenpan. Rasp de schil van de ... bekijk recept »
250 g chorizoworst 1 ui 1 rode paprika 300 ml risottorijst 0.05 g saffraan (zakje) 70 g tomatenpuree 750 ml kippenbouillon (van tablet) 300 g tuinerwten (diepvries) 150 g fruits de mer (vis)1. Snijd de chorizo in b... bekijk recept »