Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Hartige taart met kip en cashewnoten

225 g filodeeg 4 el olie 1.2 kg kippenbout 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 zakje saffraan 1½ tl kaneelpoeder 400 g uien ½ zakje verse peterselie 4 eieren 125 g cashewnoten ongezouten 30 g suiker 60 g boter1. Laat het filob... bekijk recept »

Zeeduivel andalouse met saffraan

1 dosis saffraandraadjes 1 bosje gehakte verse koriander 50 g gepelde amandelen, verbrijzeld 4 kleine zeeduivelstaarten 0,5 koffielepel kaneelpoeder 5 eetlepels olijfolie peper en zout 1 rood Spaans pepertje 1 sjalot (lange soort) 20 cl visfumet1. La... bekijk recept »

Merluzzo con pomodori e zucchina e risotto (kabeljauw met tomaten en courgette en risotto)

1  ui olijfolie 2 el boter 300 g risottorijst 1 g saffraan 150 ml witte wijn 1200 ml groentebouillon Risotto Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een scheut olijfolie en boter. Voeg de risottorijst, saff... bekijk recept »

Zoete saffraanmayonaise

1 envelopje saffraan 1 eetlepel sinaasappelsap 100 ml mayonaise 1 theelepel milde kerriepoeder gedroogd chilipepertje (verkruimeld of uit molentje)1. Week de saffraandraadjes in het sinaasappelsap. Meng dit door de mayonaise en breng op ... bekijk recept »

Iraanse rijst

8 cl arachideolie 250 g basmatirijst 50 g boter 1 koffielepel zout 1 dosis saffraan 1 l water 2 eetlepels warm water1. Was de rijst met koud water tot het spoelwater helder is. Breng het water met het zout aan de kook in een kleine kookpan met antiaa... bekijk recept »

Schelvisfilet met saffraansaus

1 pot visfond (380 ml) 2 x 250 g schelvisfilet ((2 schaaltjes a 250 g), in 4 stukken) 125 ml witte wijn 1 ui (in 6 parten) 40 g boter (in stukjes) 1 pak tuinboontjes (300 g, diepvries) 2 zakjes hele saffraan ... bekijk recept »

Couscous met zeven groenten

2 grote uien 100 g boter 500 g lamslappen 2 tl gemberpoeder (djahé) 0.05 g saffraan 500 g pompoen 500 g winterpeen 500 g aardappelen 3 tomaten 200 g kikkererwten 2 el olijfolie 350 g rundergehakt 500 g courgette 200 g rozijn... bekijk recept »

Paella

1 zakje saffraan (0.05 g) 1 liter hete kippenbouillon (van tablet) 6 trostomaten (gehalveerd) 5 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 chorizo ((worst, 250 g), in plakjes) 4 tenen knoflook (in plakjes) 300 g ri... bekijk recept »

Spaanse bonensalade

3 el olijfolie 1 rode ui (gesnipperd) ½ chorizoworst ((a 250 g), in blokjes) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 zakje saffraan (0.05 g) 1 blik Spaanse reuzenbonen (425 g) 3 el platte peterselie (grof gehak... bekijk recept »

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

4 kleine rougetfilets Barbet 8 troskerstomaten enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree) olijfolie puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie) enkele takjes kervel 50 g suiker 150 g azijn 75 g water 150 g sinaasappelsap 1 ko... bekijk recept »

Pagina 10 van 100