1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.400 g bucatini 1 ui 1 el roomboter 1 scheutje olijfolie 1 courgette 50 g pijnboompitten 1 glas witte wijn 100 ml kookroom 125 g gorgonzola 1 mespuntje saffraanpoeder 2 takjes peterselie 30 ... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 400 g kippendijen 1 ui 2 teentjes knoflook 500 g voorgekookte krieltjes 1 tl komijnpoeder 0.05 g saffraan 4 gedroogde pruimen 4 gedroogde abrikozen 300 ml kippenbouillon 500 g haricot verts braadpan 1. Verhit een scheut ... bekijk recept »
2 envelopjes saffraan 4 el ghee ((zie tip) of olie) 2 kaneelstokjes 4 kruidnagels 1 tl gemalen kardemom (specerijen) 3 laurierblaadjes 300 g basmatirijst 150 g winterpeen (in blokjes) 100 g rozijnen 150 g tuinerwten (... bekijk recept »
2 uien 1 bos bospeen 1 rode paprika 1 gele paprika 200 g sperziebonen 400 g aardappels 4 eetlepels olijfolie 100 g gewelde abrikozen 1 envelopje saffraandraadjes 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander) 1 kaneelstokje 5 kr... bekijk recept »
1 zakje saffraan (0.05 g) 1 el zeezout (grof) ½ tl zwarte peperkorrels 50 g boter 400 g kipfilet (in blokjes) 1 rode paprika (in stukken) 1 rode ui (in parten) ½ ananas (in stukjes)1. Doe de saffr... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 4 kippenbouten (a 250 g) zout en versgemalen peper 5 eetlepels olijfolie 2 dl witte wijn 1 envelopje saffraan 45 g blanke amandelen 1 dl slagroom 150 g witte druiven1. Ui pellen en snipperen. Knoflook pell... bekijk recept »
0.05 g saffraan 1 el kraanwater 8 verse salieblaadjes 250 g mezzelune ricotta spinazie 100 g boter1. Week de saffraan in het water en snijd de salie fijn. Kook de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Smelt ondertussen de bo... bekijk recept »
1 vleesbouillontablet 1 gedroogd chilipepertje 3 kleine venkelknollen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 envelopje saffraan 2 zalmhaasjes (of 2 gelijke stukken zalmfilet (a ca. 250 g)) zeezout versgemalen zwarte peper1. Bouillont... bekijk recept »
250 g verse lasagnevellen 2 gele paprika's 1 portie saffraan 1 venkel 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 350 g verse spinazie 2 aubergines 75 g pijnboompitten 1 theelepel Provençaalse kruiden olijfolie peper en zout1. E-mail 2. 250 g verse... bekijk recept »
50 g boter 50 g bloem 500 ml halfvolle melk 2 Visbouillontabletten MSG-vrij 500 ml water 600 g bakaardappeltjes 0.05 g saffraan 600 g Italiaanse roerbakmix 500 g gemengde zeevruchten1. Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, ... bekijk recept »