1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 pot visfond (380 ml) 1 envelopje saffraandraadjes 2 dl koksroom 75 g zeeaster (groente) 1 eetlepel sherry 100 g gerookte zalmblokjes zout en peper1. Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten me... bekijk recept »
2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 e... bekijk recept »
300 g sperziebonen 400 g artisjokharten (blik) 2 puntpaprika's (zak) 2 rode pepers 4 tenen knoflook 2 uien 2 groentebouillontabletten 1 liter kraanwater 0.05 g saffraan (zakje) 6 trostomaten 5 el olijfolie 1 el pa... bekijk recept »
4 kg mosselen 80 g pancetta 1 dl pastis 1 venkel 8 nestjes tagliatelle 2 eetlepels aïoli 1 eetlepel olijfolie een beetje saffraan peper1. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. 2. Kook de tagliatelle al dente in een grot... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 ui 2 teentjes knoflook 1 prei 4 takjes selderij 4 takjes peterselie 2 tomaten 1 kilo mosselen 3 eetlepels olijfolie 4 kabeljauwhaasjes (` ca. 150 g) zout en versgemalen peper 20 g boter 5 peperkorrels 2 dl... bekijk recept »
3 uien 4 teentjes knoflook zonnebloemolie 1 el gemberpoeder 1 plukje saffraan 0.5 bosje bladpeterselie 0.5 bosje koriander 100 g gemarineerde olijven 1 ingelegde citroen 4 eieren 50 g amandelen 1&... bekijk recept »
1 buisje (0,05 g) saffraan 2 el water 3 el olijfolie 500 g lamslapjes 1 snufje zout 2 tenen knoflook 4 uien 1 aubergine 1 el speculaaskruiden 2 tl harissa 60 ml heet water1. Meng in een heel klein schaaltje of in een eierdopje de saffraan m... bekijk recept »
1 koffielepel gehakte dragon 2 saffraan 2 sjalotten 4 st.-jakobsvruchten 8 cl verse room 30 cl witte wijn type Entre-Deux-Mers1. Pel de sjalot en hak hem fijn. Giet 10 cl witte wijn in een kleine pan, doe er de gehakte sjalot bij en laat indikken op ... bekijk recept »
2 zakjes gepelde amandelen (a 55 g) 125 g sesamzaad 250 g patentbloem ½ zakje bakpoeder 1 theelepel kaneel 1 theelepel gedroogde gist (zakje) 1 envelopje saffraan 50 g boter 1 ei 1 eetlepel natuurazijn 1 liter zonne... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 3 eetlepels olijfolie 100 g gedroogde abrikozen (in reepjes) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt) 400 g lamslapjes (a la minute)1. Saffraandraadjes 5 min. weken in 2... bekijk recept »