1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.2 appelen Royal Gala 0,5 bosje citronella 200 g couscous 250 g geitenkaas 1 limoen olijfolie peper 2 rode pimenten 1 eetlepel rozijnen saffraan 1 ui 0,5 bosje verse munt zout1. Snij de ui in kleine blokjes en stoof ze samen met de saffraan en de roz... bekijk recept »
2 eetlepels paprikapoeder (zacht) 2 dorades, klaar om te bakken 1 citroen 0,5 bosje platte peterselie 1 bosje koriander 1 dosis saffraan 1 eetlepel komijnpoeder 0,5 koffielepel sterke paprika 3 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie zout1. Hak de ko... bekijk recept »
240 g bakrijst 500 g gepelde garnalen 21/25 (diepvries) 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 300 g paprikablokjes (diepvries) 300 g paprikablokjes (diepvries) 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt 1 capsule saffraan 2 sjalotten 0,5 koffielepel... bekijk recept »
3 uien 4 teentjes knoflook 1 pot hele geroosterde paprika's (465 g) 1 pakje saffraan (0.05 g) 4 el olijfolie 1 pak doperwten (fijn (diepvries, 450 g)) 1 zak zeevruchten (diepvries, 500 g) 1 pak gele rijst (325 g... bekijk recept »
1 ui ½ groene paprika ½ rode paprika 75 g cherrytomaten 75 g sperziebonen 75 g groene asperges (ca. 3 stuks) 1 kippenbouillontablet 1 envelopje saffraan 70 g boter 225 g risottorijst 75 g panklare spinazie 3 eiere... bekijk recept »
2 pakjes filobladerdeeg (diepvries) 1 grote kip 2 uien 1 dl olie 1 theelepel gemberpoeder 1 envelopje saffraan zout 1 theelepel zwarte peper 1 kaneelstokje 1 zakje verse peterselie (30 g) 6 zakjes garneeramandelen (... bekijk recept »
2 sinaasappels 1 envelopje saffraan ½ visbouillontablet 1 eetlepel olijfolie 1 rode ui (gesnipperd) 1 theelepel kaneel 600 g victoriabaarsfilet (vis) chilipeper uit de molen 1 zakje verse koriander ((15 g), fijngeh... bekijk recept »
3 sjalotjes 2 kruidenbouillontabletten 4 el olijfolie 400 g risottorijst 2 1/2 dl droge witte wijn 1 envelopje saffraan 330 g cantharellen of kastanjechampignons 50 g gepelde walnoten (versgemalen zee)zout (versgemalen) zwarte peper... bekijk recept »
300 g snijbonen 1 rode paprika 1 blik gepelde tomaten (400 g) 150 g chorizoworst 6 el olijfolie 4 kipdrumsticks 2 teentjes knoflook 1 el paprikapoeder 1½ kippenbouillontablet 1 envelopje saffraan 400 g risottorijst 1 b... bekijk recept »
1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 rode peper ((zonder zaadjes), fijngehakt) 4 eetlepels olijfolie ½ citroen (uitgeperst) 1 envelopje saffraan 1 eetlepel droge sherry 8 ee... bekijk recept »