Recepten met saffraan

1000 recepten met saffraan

Saffraan

Saffraan Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.

Lamstajine met pruimen

2 tomaten 4 el olijfolie 1 kg lamsvlees (in stukken) 2 uien (gesnipperd) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 el kaneel 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 buisje saffraan (zakje 0.05 g) 3 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 ... bekijk recept »

Drumsticks met koriander en saffraan

1 envelopje saffraandraadjes 1½ theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1½ theelepel gemalen komijn (djinten) 1½ theelepel gemberpoeder (djahé) 2 tenen knoflook (geperst) 5 eetlepels olijfolie ½ citroen (het ... bekijk recept »

Noord-Afrikaanse stoofpot

2  uien 2 teentjes knoflook 1  pompoen olijfolie om in te bakken 1 tl kaneelpoeder 0.05 g saffraan 4 stengels bleekselderij 500 ml gezeefde tomaten 800 ml water 2  groentebouillonblokje 400 g kikkere... bekijk recept »

Romige vissoep met mosselen en garnalen

1 kg mosselen ⅛ l droge witte wijn 1 ui 3 tenen knoflook 1 prei 1 venkelknol 5 trostomaten 3 eetlepels olijfolie ½ theelepel paprikapoeder 1 envelopje saffraan 2 visbouillontabletten 400 g roodbaarsfilet 1½ eet... bekijk recept »

Gegratineerde mosselen met saffraan en bieslook

1 bak verse mosselen (2 kg) 2½ dl droge witte wijn 2 draadjes saffraan 2 bekertjes creme fraiche (à 125 ml) 1 mespunt cayennepeper zout ½ zakje bieslook (à 25 g) 1 eetlepel citroensap 2 theelepels Franse moste... bekijk recept »

Reuzengarnalen met Chermoula

4 kwartjes citroenen 6 eetlepels citroensap 0,5 bosje fijngehakte verse koriander 0,5 bosje fijngehakte peterselie 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 koffielepel komijn 8 eetlepels olijfolie 1 koffielepel paprikapoeder 0,5 koffielepel cayennepeper 20 ... bekijk recept »

Marokkaanse appeltaart

1 sinaasappel 400 g zelfrijzend bakmeel 200 g lichtbruine basterdsuiker 250 g boter 1 ei 1 mespunt zout 0.05 g saffraan (zakje à 0.05 g) 4 elstar appels 3 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen kardemom 2 el rietsuiker 250 g dadels... bekijk recept »

Pasta met sint-jakobsschelpen en saffraanboter

2 sjalotten 12½ g bieslook 100 g parmaham 450 g tuinerwten (diepvries) 300 g spaghettini 70 g boter 300 g sint-jakobsschelpen 0.05 g saffraan (zakje)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de sjalotten en snijd de bies... bekijk recept »

Mini-kipspiesjes met saffraanaïoli

1 buisje saffraan 2 tenen knoflook 2 el citroensap 1 tl mosterd 1 ei 1 tl zout 200 ml zonnebloemolie 1 snufje peper 200 g mini-kipspiesjes met spek 1 staafmixer 1 barbecue 1 zak houtskool 1 pak aanmaakblokjes1. Steek de barbecue aan. 2. W... bekijk recept »

Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

1 snuifje saffraandraadjes zout 8 sint-jakobsvruchten 5 eetlepels bulgur 2 eetlepels gepelde hazelnoten 18 cl kippenbouillon 0,25 daikon 1 cm verse gember 20 g boter 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel mengeling van 4 oliën zwarte peper van de molen1. Ha... bekijk recept »

Pagina 11 van 100