1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.2 uien 30 g boter of margarine 1 theelepel gemberpoeder ¼ theelepel nootmuskaat 1 kippenbouillontablet 1 zakje saffraan (0 05 g) 2 kaneelstokjes 5 kruidnagels 250 g basmatirijst (pak ` 400 g) (versgemalen) zwarte pepe... bekijk recept »
300 g reuzegarnalen (diepvries) 1 rode peper 2 uien 2 tenen knoflook 4 el olijfolie 575 g gemarineerde kipkluifjes 300 g risottorijst 0.05 g saffraan 1 liter hete kippenbouillon (van tabletten) 1 paprikamix (3 stuks g... bekijk recept »
300 g Lassie paellarijst 2 el olijfolie 125 g chorizo (worst) 250 g rauwe ongepelde reuzegarnalen (diepvries) 300 g kipfilet 1 zakje saffraan (à 0,05 g) 1 tl paprikapoeder pikant 4 rijpe tomaten 1 prei 1 stengel bleekselderij 100 g d... bekijk recept »
2 uien 5 teentjes knoflook 5 eetlepels olijfolie ½ konijn (ca. 800 g) 1 theelepel piment ½ theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel kaneelpoeder 90 g blanke amandelen 5 saffraandraadjes 3 dl... bekijk recept »
2 vanillestokjes 1 grote ananas of twee kleine ananassen Victoria 1 g saffraandraadjes1. Schil de ananas en snij hem in schijven van ongeveer 1 centimeter dikte. 2. Snij de vanillestokjes door in de lengterichting. Doe in een bakpan, samen met een sc... bekijk recept »
1 draadje draadjes saffraan 40 ml witte port 2 eidooiers 2 el witte wijnazijn 2 el Dijon mosterd 2 el vloeibare honing 225 ml druivenpitolie ‘s Middags voorbereidenSaffraanmayonaiseSnijd de saffraan fijn of verkrui... bekijk recept »
400 aardappelen bieslooksprietjes 20 g boter 4 eidooiers 250 g garnaaltjes 1 takje kervel peper en zout 1 preiwit (fijngesneden) 2 dl room 2 g saffraan 600 g schelvisfilets 1 ui, fijngesneden 1 l visbouillon 1 dl witte wijn 1 wortel (fijngesneden)1. ... bekijk recept »
1 envelopje saffraan 50 g boter 200 g prei (in dunne ringen) 200 g basmatirijst 500 ml vleesbouillon (tablet of pot) 100 g gewelde abrikozen 1 zakje garneeramandelen (55 g) 1 cm verse gemberwortel (geschild) 2 eetl... bekijk recept »
70 g boter 50 g diepvrieserwten 15 cl droge witte wijn 200 g eekhoorntjesbrood 1 l gevogeltebouillon 300 g groene asperges 200 g oesterzwammen 100 g parmezaan 1 rode ui 300 g ronde Italiaanse arborio-rijst 1 zakje saffraandraadjes zout en peper1. Dro... bekijk recept »
1 mespunt saffraandraadjes 1 dl witte wijn 2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 5 stengels bleekselderij in dunne schijfjes 250 g gemengde zeevruchten ontdooid 1 l visbouillon 125 ml slagroom 20 g bladpeterselieWeek de saffraandraadjes 15 min. in witte wij... bekijk recept »