1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 mespunt saffraan ? theelepel gemalen kardemom 1 theelepel fijn griesmeel 1 volle eetlepel gemalen amandelen 1 eetlepel melk 30 gram suiker 90 gram gecondenseerde melk 1 blikje mangoschijven (a 450 gr.) 125 gr roomkaas Kook de melk en roer de saffra... bekijk recept »
500 g kippenpoelet1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon1 tl zoutmespunt majoraan4 takjes peterselie4 takjes bladselderie1 takje lavas of maggiplant2 el olijfolie1-2 uitgeperste teentjes knoflookmespunt saffraan of kurkuma1 grote paprika (rood of groen... bekijk recept »
400 g Noordzeetongfilet100 g ansjovisfilets4 tomaten1 teentje knoflook4 cl olijfolie (extra vierge)2.5 dl wijn (wit/droog)2 L visfumet1 doosje saffraanpoeder1/2 bosje peterselie4 sneetjes wittebroodpeperzout Voorbereiding De peterselie schoonmaken en... bekijk recept »
2 kippenboutjes 1 mespuntje saffraan of turmeric 1/2 kaneelstokje 1/2 grote ui 1/2 'stick&prime boter 125 gram pruimen 1/2 theelepel kaneel 1 eetlepel honing 50 gram amandelen 1/2 eetlepel pinda of groenten olie 1/4 eetlepel sesam zaadjes Plaats de k... bekijk recept »
Stukken kip (bouten of hele kip in stukken gehakt)zoutwitte peperras el hanout (Marokkaanse slager of zelf maken)zakje saffraanolijf- en zonnebloemolie4 uien150 gr. rozijnenpotje olijvenstukjes ingemaakte citroenen (vruchtvlees weghalen en wassen)pep... bekijk recept »
750 lams- of kalfsvlees, 500 gram sperciebonen, 500 gram tomaten, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 saffraanpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 3 eetlepels zonnebloem of olijfolie, het sap van 1/2 citroen, zout naar smaak. Hulpmiddelen Kookpan of tajine ... bekijk recept »
300 gr. gedroogde pruimen (ontpit)150 gr. boter of margarine1 kg. lamsvlees in stukken. 2 fijngesneden uiene100 gr. blanke (ontvliesde amandelen)8 draadjes saffraan1/2 theel. koenjitzout en peper1/2 theel. ras el-hanout (mengsel van verschillende kru... bekijk recept »
Ca. 1000 g. in niet te grove stukken gesneden kipfilet1 schoongemaakte en kleingesneden ui50 g boter1 theel. kurkumamespuntje gemalen saffraan1 pijpje kaneelzoupeper5 dl. water250 g. gedroogde en ontpitte pruimen0,5 dl. honing1 eetl. olijfolie75 g. g... bekijk recept »
500 gr couscous 2 el olijf olie 1 winterwortel 1 koolrabi 1 ui 1 groene paprika 7,5 dl visfonds 10 draadjes saffraan 600 gr visfilets 2 appels zout/peper uit de molen Doe de couscous in een kom en roer er 1 deciliter water en de olijfolie door. Laat ... bekijk recept »
700 g magere riblappen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 3 eetlepels slaolie 2 eetlepels olijfolie 1? theelepel vers gemalen zwarte peper 1? theelepel gemberpoeder enkele draadjes saffraan of 1 mespunt saffraanpoeder zout 2 ? eetlepel fijngeknipte ... bekijk recept »