1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.210 g boter 150 g griessuiker 8 soeplepels fijngehakte bladpeterselie 9 eieren 1 soeplepel gember 1 koffielepel gemalen kaneel bloemsuiker 4 bollen saffraan zout 4 braadklare duiven 10 soeplepels vers gehakte koriander 80 g hele amandelen, gepeld 10 ... bekijk recept »
4 'filets purs' van Atlantische zalm(diepvries) 8 sneetjes gandaham 2 dl witte wijn 2 dl visfond (bokaal) 8 bundeltjes groene asperges (diepvries) 2 sjalotten 1 dikke wortel 2 eetl. boter tijm 1 laurierblaadje 1/3 capsule saffraan nootmusk... bekijk recept »
1 kg witte asperges1 liter gevogelte-of kippenbouillon4 kleine duiven1 potje gevogeltefond5 stukjes basilicum50 g koude botermespunt saffraan4 plakken Ganda Hamolie voor het friturenboter voor het bakkenpeper, zout- Schil de asperges en bewaar de sch... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g rundfilet, in 2 gelijke stukken 2 dl rundfond 5 cl gevogeltebouillon 8 ansjovisfilets 2 tomaten 1/2 courgette 1/2 rode paprika 2 aardappelen 20 zwarte olijven 1/2 ui 3 sjalotten 1 teentje look 2 dl madiran (zuiderse rode wijn) ... bekijk recept »
[list] [*] 1 voorgerolde bladerdeegtaartbodem (230 g, Galaxi)[*] 100 g tempé [*] 1 rode paprika [*] 1 courgette [*] 1 bakje kerstomaten [*] 1 rode ui [*] 3 eieren [*] 2 dl room [*] Topaz-kruiden: 1 koffiel. paprika 1 koffiel. komijn 1 capsule saffraa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr visfilet (kabeljauw, zalm, koolvis) Sap van 1/4 citroen Klein beetje zeezout 60 gr gierst Ruim 1 dl hete groentebouillon 1 wortel 1/4 selderijknol (100 gr) 1 prei (100 gr) 100 gr champignons sap van 1/4 citroen 2 eetl dieetmar... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Zonnevisfilet 160 gr rode Pasta 18 Venusschelpen 0,5 l visfond 4 draadjes Saffraan 1 dl Noilly prat 1 dl Slagroom 1 tlp Kip bouillonpoeder 4 takjes Kervel 4 slagen zwarte peper uit de Pepermolen 1 el Beurre Maniere(Mengsel van... bekijk recept »
500 gr. witlof 1.5 l. gevogeltebouillon 2 dl. slagroom 12 sint-jakobsschelpen 12 plakjes zalm, verse 1 prei, dunne 2 grote aardappelen 3 blaadjes laurier 3 draadjes saffraan 1 sch. cognac 1 tl. worcestershiresaus 1 sch. tabasco 1 klontje boter Bieslo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 700 g wokmix vis (diepvries) 600 g wokgroenten (diepvries) 200 g Thaise rijst 4 dl kokosmelk (blik) 50 g gezouten pindanoten 1 dl visbouillon (1/2 visbouillonblokje opgelost in 1 dl heet water) 2 eetl. bakolie 2 cm verse gemb... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1,5 kg kip: in stukken gesneden 2 kippenlevers 1 theelepel zeezout 2 knoflookteentjes 1 kleine bundel koriander 1 grote ajuin, gepeld en geraspt de pel van 2 opgelegde citroenen, gespoeld en in reepjes gesneden 1 theelepel gemalen ge... bekijk recept »