1000 recepten met saffraan
Saffraan is de oranje/bruine gedroogde stempel van een bolgewas dat lijkt op onze krokus. Elke bloem heeft drie stempels, die een gele kleur geven aan gerechten. De smaak is subtiel, maar toch doordringend, warm, muskusachtig en een beetje bitter.1 kabeljauwfilet, in blokjes 150 g scampi€™s, schoongemaakt en zonder kopjes 1 gekuiste inktvis, in ringen 150 g mosselen, gewassen 150 g venusschelpen 200 g rijst 1 selderijstengel, in blokjes 1 wortel, in blokjes 2 versnipperde uien 1 versnipperd k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten kabeljauw 2 sjalotjes scheutje pastis 1 wit van een prei 1 dl visfumet peper en zout Voor de kruidenboter: 150 gr boter 5 el fijngesneden bieslook lookpoeder saffraan 1 koffielepel honing kerriepoeder sap van 1/2 citroenBerei... bekijk recept »
200 gram gepelde rivierkreeftjes (gamba’s mag ook) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook saffraan olijfolie 250 gram rijst (ongekookt) 1/4 liter tomaat-paprikasaus 1,5 liter visbouillon peper 1 blik doperwten (400 gram)[b:b70684d1d4]Bereiding... bekijk recept »
9 kippenboutjes, 5 eetlepels olijf olie, 4 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 3 potjes saffraan, 2 rode paprika's, paprika poeder, 300gr rijst, 6 dl kippenbouillon, 200gr doperwten (diepvriezer niet ontdooien) 24 mosselen (diepvriezer) diepvries ... bekijk recept »
Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »
l kip, inclusief de lever, van ongeveer l ,5 kg1/2 theelepel gemberpoeder1 1/2 theelepel kaneelgrote snuf saffraan- poederzoutwitte peper3 eetlepels zonnebloemolie2-3 tenen knoflookl grote ui, fijngesnipperdgrote bos peterselie, fijngehaktgrote bos k... bekijk recept »
4 teentjes look 1 blokje gevogeltebouillon 1 bosje verse koriander olijfolie 2 rode uien 20 zwarte olijven 1 dosis saffraan 1 citroen natuur zout en versgemalen peper kip van 1,5 kg 4 gekonfijte citroenen 1 koffielepel korianderkorrels**Bereiding van... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1,3 kilo lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 600 gram diepvriesbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespuntjes saffraan 6 eetlepels olijfolieDe dag voordien Laat de kekererwten een nacht weken in ... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1,2 kg lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 1,5 kg tuinbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespunten saffraan 2 eetlepels olijfolie zout peperDe dag voordien Zet de kekererwten een nacht in de wee... bekijk recept »
[color=blue:b471de3dc4]**Voor de zalm:[/color:b471de3dc4]4 moten verse zalm van +/- 150 gram (allen even dik) rookoventje houtmot 10 jeneverbessen [color=blue:b471de3dc4]**Voor de marinade:[/color:b471de3dc4]Sap en schilletjes van een sinaasappel 2 e... bekijk recept »