1000 recepten met peterselie
Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.500 g penne (rigate)200 g ham (blokjes)1 citroenhandvol peterselie (krul)4 eidooiers100 ml room100 g geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de hamblokjes. 2. Kook de penne volgens de instructies op ... bekijk recept »
500 g gemengd gehakt8 plakjes ontbijtspek200 g prinsessenbonen2 sjalotten2 el kappertjes0.5 bosje peterseliehandvol muntblaadjes4 takjes oregano1 el limoen6 el olijfolie1. Snipper de sjalot. Hak de peterselie, de munt en de oregano. Kook de boontjes ... bekijk recept »
600 g vleestomaten (goed rijpe)2 uien2 preiwitten2 stengels witte selder1 aardappel1 kruidentuiltje4 takjes peterselie70 g tomatenpuree2 l kippenbouillonboterpeperzout300 g gehakt1 eipaneermeel1 el gehakt peterseliepeperzout1. Pel de uien en snij ze ... bekijk recept »
300 g gemengd gehakt200 g chorizoworst (geen plakjes)1 ui2 tenen knoflook2 el gehakt peterselie400 g tomatenblokjes (blik)100 g witte bonen (blik)2 el paneermeel1 kl paprikapoedersnuifje chilivlokkenolijfoliepeperzout300 g langkorrelrijst1 rode papri... bekijk recept »
500 g spaghetti5 tenen knoflook5 ansjovisfilets (in olie)1 bosje bladpeterselie2 el kappertjes400 g tomatenblokjes (in blik)100 g zwarte olijven (ontpit)2 sneden oudbakken broodolijfolie1 kl chilivlokkenpeperzout1. Maak eerst de pangrattato. Pel en h... bekijk recept »
400 g kippengehakt4 eieren (hardgekookt)250 g champignons1 ui500 ml tomatenpassata1 el madera1 el boter1 el Provençaalse kruiden4 takjes peterseliepeperzout200 g rijst2 el gehakt peterselie2 el gehakt bieslook1 blokje groentebouillon1. Pel de eieren.... bekijk recept »
150 g tarwegraan400 ml groentebouillon1 courgette250 g vastkokende aardappel250 g miniwortels1 rode paprika100 g erwtentakje peterselie (enkele)0.25 bosje bieslookpeperzout400 g varkensgehakt1 snede toastbrood3 el room1 ei1 el gehakt peterselie1 kl c... bekijk recept »
4 forellen (panklaar, van 250 à 300g)2 el amandelschilfers (droog geroosterd)0.5 onbehandelde citroen (sap van)1 citroen (in partjes)6 el bloem0.5 bosje peterselie ( extra)4 el boterpeperzout1. Hak de peterselie grof. Maak de vissen schoon en dep ze ... bekijk recept »
600 g garnalen (ongepeld)1 ui2 teentjes knoflook2 el tomatenpureehandvol peterselietakje tijmblaadje laurier2 el pastis1 doosje saffraancayennepeper3 el olijfoliepeperzout2 el peterselie (fijngesneden)1. Pel voor de afwerking 200 g garnalen. Zet ze k... bekijk recept »
400 g pappardelle1 bosje peterselie0.5 bosje basilicum1 takje rozemarijn1 takje tijm1 sjalot2 ansjovisfilets1 dl olijfolie1 el citroensap4 rode uien1 rode paprika3 el rode wijn125 g buffelmozzarellapeperzout1. Spoel de peterselie, het basilicum, de r... bekijk recept »