1000 recepten met peterselie
Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.Voor 2 personen: 8 sint-jacobsschelpen met koraal 6 grote champignons 1/2 el gedroogde basilicum 3 plakken spek 2 teentjes knoflook, in de knijper fijngeperst 1/2 citroen, 6 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peper Voor de peterselie-olie: 3 el ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 gram tagliatelli 200 gr ontbijtspek in plakjes 200 gr oesterzwammen 1 bosje peterselie 100 gr parmesaan aan een stukje 125 cc creme fraiche 4 eieren 5 el olijfolie (vers gemalen) zwarte peper(25 minuten): Scheur de oesterzwammen... bekijk recept »
Ongeveer 200 gr. couscous komkommer tomaat rode paprika peterselie sjalot goede olijfolie citroen rauwe zalm of tonijn roze peperkorrels zwarte peper uit de molen fleur de sel Facultatief en volgens smaak: munt, dille, koriander, room, mierikswortel,... bekijk recept »
250 gram visfilets, zoals kabeljauw of schelvis 1 1/2 deciliter droge witte wijn zout ? laurierblad 1 kruidnagel 4 peperkorrels, gekneusd stukje ui takjes peterselie 20 gram boter 25 gram rookspek, in kleine blokjes 1 eetlepel gesnipperde ui 30 gram ... bekijk recept »
2 sjalotjes 1 teentje knoflook ? zakje verse peterselie 1 zakje verse kervel 1 bak verse mosselen (2kg) 50gr boter of margarine 2dl droge witte wijn 1 eetlepel citroensap versgemalen peper- Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. In kopje petersel... bekijk recept »
150 gram mager kalfsvlees 1 1/2 dl. water 1 gr. zout ui, wortel, peterselie, tijm, foelie, witte peperkorrels 18 gr. boter 18 gr. bloem 2 gr. gelatine 1/2 lepel room of melk, paar druppels citroensap 1/3 lepel witte Bordeauxwijn 1/4 eierdooier p... bekijk recept »
1 teentje knoflookzout, peper? theelepel proven?aalse kruiden3 takjes peterselie, fijngeknipt3 eetlepels olijfolie1? eetlepel citroensap250 g (grote) grotchampignons2 eetlepels droge witte wijnkeukenpapier- De knoflook pellen en fijnmaken (met behulp... bekijk recept »
1 teentje knoflook zout en versgemalen peper ? theelepel Proven?aalse kruiden 3 takjes peterselie 3 eetlepel (olijf)olie 1 1/2 eetlepel citroensap 250gr (grote) grotchampignons 2 eetlepels droge witte wijn keukenpapier- Knoflook pellen en met zout, p... bekijk recept »
**Voor de marinade: 1 el Olie 2 el wijnazijn 2 gehakte teentjes knoflook 0.5 tl geplette witte peper 0.5 tl geplette rode peper 1 verkruimeld laurierblad 1 tl tijmblaadjes 3 el fijngehakte peterselie 1 varkensfiletrollade (600 g) 4 grote aardappels (... bekijk recept »
Voor 2 personen: 250 g mager rundergehakt 100 ml ontvette vleesbouillon (blokje) 2 groene paprika's 50 gr volkorenrijst 2 eetl. tomatenpuree 1 koffielepel vloeibare boter 1 takje peterselie peper (en evt. zout) Voor de saus: 150 ml paprikakookvocht o... bekijk recept »