1000 recepten met peterselie
Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.50 gr zoetzure bietjes uit bokaal150 gr gekookte aardappels1 grote zoetzure augurk1 bosje gehakte bieslook of peterselie1 middelgrote stevige zachtzure appel1 el citroensapzoutpeperazijn1 grote tomaat4 sneetjes donker roggebrood4 eieren1 mespunt caye... bekijk recept »
voor 4 personen: 24 rivierkreeftjes 2 tomaten 30 gr sjalotjes 20 gr ui 2 knoflookteentjes 1 eetlepel gehakte dragon 1 eetlepel geplette peperkorrels 1/2 bosje wilde peterselie 1/2 bosje peterselie fijngesneden 2 dl Riesling 1 dl room 80 g boter peper... bekijk recept »
650 g dikke bil in blokjes van 3 cm 1 l geuze, of donker bier 4 uien 1 sneetje oud wit brood 1 takje tijm 1 laurierblad 1/2 bosje peterselie 1 eetlepel bloem 1 eetlepel bruine suiker 1 eetlepel azijn 1 eetlepel mosterd 30 g boter zout, versgemalen pe... bekijk recept »
1 sjalotje 0,5 l visbouillon 2 dl witte wijn 0,5 dl droge witte vermout 1 takje tijm 2 takjes peterselie 5 peperkorrels 6 tongfilets 1 eetlepel citroensap zout versgemalen peper 100 gram gerookte zalm 125 cc (ml) slagroom 150 gram bakbo... bekijk recept »
500 g pappardelle600 g gehakt1 sjalot (fijngesnipperd)2 eieren400 ml kippenfond3 el broodkruimscheut droge sherry2 dl room1 teentje knoflook (geperst)1 el peterselie (gehakte)peperzout1. Snipper de ajuin fijn en hak de peterselie. 2. Kook 500g pappar... bekijk recept »
500 g kipfilets500 g champignons1 ui2 tenen knoflook0.5 bosje peterselie200 ml room1 el tomatenpuree2 el cognac1 el paprikapoederboterpeperzout1. Borstel de champignons schoon, snij ze in plakjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof de ui glazig i... bekijk recept »
4 rode ponen (van 500 g)250 g noordzeegarnalen (gepeld)1 tomaat (in blokjes)1 dl droge, witte wijn2 dl room100 g bakboter5 dl visfond1 sjalot (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)1 el peterselie (fijngehakt)20 g tarwebloem15 g tomatenpuree1 el cognacpeperzou... bekijk recept »
600 g rogvleugels1 tomaat (in blokjes)150 g veldsla4 sjalotten (fijngehakt)4 takjes verse koriander0.5 el peterselie (fijngehakt)0.5 el verse bieslook (fijngehakt)0.5 el kappertjes1 l courtbouillon0.5 cl witte wijnazijn3 cl arachideoliepeperzout1. Wa... bekijk recept »
250 g couscous800 g lamsgehakt1 ei1 el bloem5 tomaten (gepeld, ontpit en in blokjes)1 rode paprika (in blokjes)1 komkommer (in blokjes)2 limoenen1 rode ui (gesnipperd)2 sjalotten (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)4 el peterselie (gehakt)2 e... bekijk recept »
1 ui100 g gedroogde ham (gesnipperd)2 el sherry50 g boter350 ml melk1 el gehakt peterselieeiwitpaneermeel150 g bloem ( een beetje extra)peperzoutnootmuskaatcitroenpeterselie (gefrituurd)1. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Voeg de fij... bekijk recept »