1000 recepten met peterselie
Peterselie is bekend om zijn verfijnde, hartige smaak.12 pijpjes cannelloni500 g courgette1 ui1 teentje knoflook2 el olijfolie250 g ricotta2 el gehakt peterselie ( enkele plukjes extra)80 g geraspte parmezaan2 el boter3 el bloem500 ml melkpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Spoel de ... bekijk recept »
200 g bruine linzen1 takje tijm1 laurierblaadje1 oudbakken brood1 ui1 teentje knoflook3 el zonnebloemolie1 bosje peterselie1 chilipeper0.5 kl gemalen komijn0.5 kl koriandermuskaatnootcayennepeper1 ei2 el paneermeel1. Spoel de linzen onder de kraan en... bekijk recept »
8 brickvellen3 aardappelen (in kleine blokjes)250 g champignons (fijngehakt)100 ml slagroom3 takjes peterselie (fijngehakt)1 teentje knoflook (gesnipperd)20 g boter2 el olijfoliepeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aard... bekijk recept »
200 g makreelfilet15 cl extra vierge olijfolie5 cl witte wijnazijn2 el mosterd2 sjalotten (gesnipperd)2 el peterselie (fijngehakt)peperzout1 krop sla1 ui (gesnipperd)2 tomaten (in stukjes)4 groene olijven1. Ontvel de filets en snij in reepjes van 2 &... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »
800 g lengfilet2 sjalotten (gesnipperd)0.5 dl droge, witte wijnel mosterd2 el citroensap1 el peterselie (fijngehakt)25 g bakboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snipper de sjalotten. 3. Hak de peterselie fijn. 4. Kruid de lengfilets... bekijk recept »
750 g biefstuk (Meritus, in 8 kleine stukken)2 uien (gesnipperd)250 g basmatirijst75 g bakboter4.5 dl vleesbouillon1 dl droge, witte wijn2 bosjes peterselie (fijngehakt)30 g parmezaanpeperzout1. Snij het vlees in 8 kleine biefstukken. 2. Schil en sni... bekijk recept »
2.5 dl visfond2.5 dl room1 dl droge, witte wijn0.5 citroen (sap)50 g roomboter2 el peterselie (fijngehakt)peperzout1. Bercysaus is een witte-wijnsaus waaraan fijngehakte peterselie wordt toegevoegd. 2. Hak de peterselie fijn, pers de citroen. 3. Laat... bekijk recept »
500 g spaghetti50 g ansjovisfilets (gezouten)1 el gedroogde oregano1 rode chilipeper4 el kappertjes6 tenen knoflook4 el zwarte olijven (ontpit)0.25 bosje bladpeterselie400 g tomatenblokjes (blik)1 blikje tomatenpuree (klein)olijfolie50 g panko (Japan... bekijk recept »
500 g pappardelle (of andere pastaslierten)600 g gehakt2 eieren1 sjalot (fijn gesnipperd)4 el paneermeel5 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 teentje knoflook2 el peterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Snipper de sjalot fijn. Hak de peterselie. ... bekijk recept »