Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Citroenkip met peterselie en munt

voor 4 personen: 4 kippenpoten (of 8 drumsticks) stukje gemberwortel van 5 cm 3 eetlepels olijfolie 1 groene Spaanse peper 4 gepelde en geperste teentjes knoflook 1/2 theelepel kerriepoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel gemalen koriander 2 e... bekijk recept »

Dorade uit de oven

Voor 2 personen: 1 dorade Voor de marinade: 1/2 ui 1 teentje knoflook 1/2 bosje koriander 1 el olie 1 tl paprikapoeder 1/2 tl zwarte peper 1/2 tl zout 1/2 tl komijn 1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer) Voor de tomatensaus: 1 uitje 2 el olie 3 ... bekijk recept »

Duifje uit Anjou gebraden met specerijen uit de Ma

Voor 4 personen: een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper. duiven boerenboter duivenfonds in zout ingelegde citroen olijfolie taboulé Gedr... bekijk recept »

Nootjes van varkenshaas met zuiderse groentjes

Voor 4 personen: 1 groot varkenshaasje (diepvries) 1 kg couscousgroenten (diepvries) 150 g olijven met look 2 eetl. boter 2 eetl. olijfolie 1/2 koffiel. komijn 1/2 koffiel. paprikapoeder peper en zoutLaat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooi... bekijk recept »

Nootjes van varkenshaas met zuiderse groentjes

Voor 4 personen: 1 à 2 varkenshaasjes (diepvries) 1 kg couscousgroenten (diepvries) 150 gr olijven met look ( te vinden op de afdeling verse producten) 2 eetl. boter 2 eetl. olijfolie 1/2 koffiel. komijn 1/2 koffiel. paprikapoeder peper en zoutLaat h... bekijk recept »

Kerriestoofpotje met kalkoen en rivierkreeftjes

Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »

Tajine met lamsbout en bonen

1 kg lamsbout zonder bot, 1 teen knoflook, 2 tl geelwortel, 1/4 tl gemalen komijn, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2-3 el olijfolie, 500 gr tomaten, 750 gr sperziebonen, 2 ingelegde citroenen, 50 gr groene olijven, 1 bosje verse koriander, zou... bekijk recept »

Tajine met lamsbout en bonen

Voor 4 personen: 1 kg lamsbout zonder bot 1 tn knoflook 2 tl geelwortel 1/4 tl gemalen komijn 1 tl gemberpoeder 2 tl paprikapoeder 2-3 el olijfolie 500 gr tomaten 750 gr sperziebonen 2 ingelegde citroenen 50 gr groene olijven 1 bosje verse... bekijk recept »

Mexicaanse gevulde paprika's

Voor 4 personen: 4 niet te grote groene paprika's Voor de vulling: 2 sneetjes wittebrood 400 gr rundergehakt 50 gr salami 1 blikje groene Chili's (Casa fiesta) 1 kleine ui 1 teentje knoflook 12 zwarte olijven 200 gr Huttenkase 1 theelepel gemalen kom... bekijk recept »

Mexicaanse stoofschotel

Voor 4 personen: 600 g varkensstoofvlees 150 g gerookt spek 4 wortelen 1 ui 340 g bonen in tomatensaus (blik) 70 g tomatenpuree (blik) 2 dl rode wijn kruiden: Texmex-kruiden 1 koffiel. komijn 1 blaadje laurier 1 snuifje tijm 1 koffiel. paprikapoeder ... bekijk recept »

Pagina 99 van 100