1000 recepten met komijn
Voor 4 personen: 1 groot varkenshaasje (diepvries) 1 kg couscousgroenten (diepvries) 150 g olijven met look 2 eetl. boter 2 eetl. olijfolie 1/2 koffiel. komijn 1/2 koffiel. paprikapoeder peper en zoutLaat het varkenshaasje oppervlakkig ontdooi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 à 2 varkenshaasjes (diepvries) 1 kg couscousgroenten (diepvries) 150 gr olijven met look ( te vinden op de afdeling verse producten) 2 eetl. boter 2 eetl. olijfolie 1/2 koffiel. komijn 1/2 koffiel. paprikapoeder peper en zoutLaat h... bekijk recept »
Voor 4 personen: ± 500 g borstfilet van kalkoen (sneden) 150 g rivierkreeftenvlees 2 wortelen 2 preiwitten 50 g rozijntjes (blond of donker) 1 teentje knoflook 1 blokje gevogeltebouillon 1 sjalot 1 eetl. zonnebloemolie of oosterse bakolie 2... bekijk recept »
1 kg lamsbout zonder bot, 1 teen knoflook, 2 tl geelwortel, 1/4 tl gemalen komijn, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2-3 el olijfolie, 500 gr tomaten, 750 gr sperziebonen, 2 ingelegde citroenen, 50 gr groene olijven, 1 bosje verse koriander, zou... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg lamsbout zonder bot 1 tn knoflook 2 tl geelwortel 1/4 tl gemalen komijn 1 tl gemberpoeder 2 tl paprikapoeder 2-3 el olijfolie 500 gr tomaten 750 gr sperziebonen 2 ingelegde citroenen 50 gr groene olijven 1 bosje verse... bekijk recept »
100 gr gedroogde abrikozen 3 kip filets Zout, peper en gemalen Komijn 2 Kleine uien 30 gr gepelde amandelen ( of gemalen kokos) bij gebrek aan amandel heb ik kokos geprobeerd, was ook lekker 20 gr margarine 1 koffielepel kaneel 1 koffielepel gemberpo... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 rode paprika's, 1 tomaat, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 2 stengels bosui, 250 gram rode nierbonen , 1 biefstuk (ca. 200-300 gram), 50 gram blokjes spek, 1 blokje rundsbouillon, 1 stukje panela (ca. 1cm³), 1 kleine groene (niet-zoete) ... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 kippenpoten (of 8 drumsticks) stukje gemberwortel van 5 cm 3 eetlepels olijfolie 1 groene Spaanse peper 4 gepelde en geperste teentjes knoflook 1/2 theelepel kerriepoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel gemalen koriander 2 e... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 dorade Voor de marinade: 1/2 ui 1 teentje knoflook 1/2 bosje koriander 1 el olie 1 tl paprikapoeder 1/2 tl zwarte peper 1/2 tl zout 1/2 tl komijn 1/2 envelopje saffraan (mespuntje ongeveer) Voor de tomatensaus: 1 uitje 2 el olie 3 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper. duiven boerenboter duivenfonds in zout ingelegde citroen olijfolie taboulé Gedr... bekijk recept »