1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.200 g witte chocolade 1 vanillestokje 200 g gezouten boter 200 g witte basterdsuiker 3 tl kaneel 100 g zelfrijzend bakmeel 2 friszoete appels (stevig, bijv. Jazz) 2 eieren1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Hak de chocolade fijn.... bekijk recept »
200 g zelfrijzend bakmeel 150 g muesli 75 g suiker 2 theelepels kaneel 1 winterwortel (geraspt) 2 eieren 100 ml melk 75 g boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een grote kom zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en ... bekijk recept »
250 ml zoete witte wijn 2 cm verse gember 1 tl gemalen kaneel 3 el rietsuiker 500 g Gieser Wildeman stoofperen1. Schenk de wijn in een steelpan. Voeg de gember, de kaneel en de rietsuiker toe en breng aan de kook. 2. Halveer intussen de peertjes.... bekijk recept »
2 zakjes espressokoffie (pak a 25 x 1 8 g) 2 cups ricotta (a 250 g) 100 g suiker mespunt kaneel cacaopoeder spuitbus slagroom1. Espressopoeder losroeren met 2 eetlepels water. Met garde ricotta, suiker, espresso en kaneel mengen. ... bekijk recept »
1 citroen 6 el olijfolie 2 teentjes knoflook 4 el gedroogde oregano 2 el kaneel 500 g kipfilet 12 laurierblaadjes1. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal olie mengen met citroensap en -rasp, knoflook, oregano e... bekijk recept »
750 g goudreinetten 100 ml appelsap 2 kaneelstokjes ½ citroen (schoongeboend) 150 g geleisuiker speciaal1. Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op ... bekijk recept »
300 ml water 1 kaneelstokje 3 el limoensap vers 2 el rietsuikersVerhit het water met een kaneelstokje. Voeg het verse limoensap en rietsuiker toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut op zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Verwijder het kaneelstokje en... bekijk recept »
1 citroen 0,75 koffielepel kaneelpoeder 900 g ruwe rietsuiker 5 cl calvados 1,2 kg dikke appel1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig. 2. Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookp... bekijk recept »
250 ml slagroom Snufje kaneel 2 eet poedersuiker 1 a 2 eetl cacaoKlop de slagroom met de poedersuiker op hoge snelheid. Als hij wat stijver begint te worden schep je ongeveer 2 eetl slagroom uit de kom voor de garnering. De rest van de slagroom klop ... bekijk recept »
450 g kruidcake 1 pot halve peertjes met kaneel (potl, excellent) 500 g volle kwark 1 el kaneel 3 el poedersuiker1. Verkruimel de kruidcake boven de glazen. Verdeel er de peertjes over. Schenk in elk glas 2 el van het perenvocht. Klop de... bekijk recept »