1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.4 grote friszure appels ((bijv. goudreinetten), geschild) 1 zakje walnoten ((50 g, AH), grof gehakt) 3 tl gemalen kaneel 8 sneetjes ciabatta ((brood), geroosterd) 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 eieren (AH) 70 g s... bekijk recept »
2 teentjes knoflook (geperst) ½ eetlepel chilipoeder 1 theelepel kaneel 1 eetlepel balsamicoazijn 100 ml olijfolie extra vierge 8 lamskoteletjes ½ zakje hazelnoten (a 65 g) 1 zakje verse munt (15 g) 2 eetlepel... bekijk recept »
1 bosje dille 2 snuifjes gemalen kaneel 1 kaneelstokje 200 g langkorrelrijst 6 eetlepels olie peper en zout 1 kg prei 200 g tomaten, in blokjes1. Hak de dille fi jn. Maak de preistengels schoon (behoud ongeveer 3 cm van het groen). Snij ze in stukken... bekijk recept »
600 ml magere yoghurt 150 g muesli (met vruchten en noten (pak 500 g)) 2 appels (dunne partjes) 2 tl kaneel1. Meng de yoghurt in 4 kommen met de muesli. Verdeel de appelpartjes over de 4 kommetjes. Bestrooi met kaneel. Lekker met een ... bekijk recept »
250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem (en extra om te bestuiven, gezeefd) 1 el gemalen kaneel 1 tl kardemom 1 tl gemalen nootmuskaat 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes) 3 el appel-kaneel suikerparels&nbs... bekijk recept »
35 g acaciahoning boter 3 cl bruine rum 80 g fijngehakte hazelnoten 15 g gesmolten boter 65 g griessuiker 1 koffielepel kaneel 7 loempiabladeren 270 g peren op lichte siroop (in blik)1. Laat de peren uitlekken boven een steelpan. Snij ze in schijfjes... bekijk recept »
125 ml slagroom 4 kleine appels (bijv. elstar) 25 g roomboter 1 theelepel kaneel 2 eetlepels calvados (slijter) 4 eetlepels abrikozenjam1. Slagroom met mixer of garde halfstijf kloppen. Appels schillen en in partjes snijden. In ko... bekijk recept »
50 à 75 g blonde cassonadesuiker een snuifje kaneelpoeder 600 g heel rijpe verse vijgen1. Spoel de vijgen en dep ze droog. 2. Verwijder de steeltjes en snij ze in vier. 3. Doe ze in een stoofpot met 2 eetlepels water, de suiker en het kaneelpoeder.... bekijk recept »
150 g havermoutvlokken 2 eieren 2,5 dl plantaardige melk (vb. amandel-, soja- of havermelk) 2 eetlepels echte boter 1 koffielepel kaneel 1 snuifje zout 4 eetlepels ahornsiroop 50 g walnoten 50 g pecannoten 10 g kokosschilfers1. Mix de havermoutvlokk... bekijk recept »
1 flesje pannenkoekenmix appel-kaneel (100 g) 200 ml halfvolle melk 2 appels (fris en stevig (bijv. junami of elstar)) 2 el fijne suiker 2 tl gemalen kaneel boter1. Bereid de pannenkoekenmix met de melk volgens de aanwijzingen op ... bekijk recept »