1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.400 ml water 3 zakjes Marokkaanse mintthee 100 g rietsuiker 1 kaneelstokje 2 el citroensap 400 ml appelsap 400 g ijsblokjes1. Breng het water aan de kook. Kook het water 1 min. goed door. Schenk het water in een theekan. Voeg de theezakjes en d... bekijk recept »
400 g kipfilet 1 tl gemalen kaneel 2 el olijfolie ½ citroen 150 g Griekse yoghurt (beker) 1 tl gemalen komijn (djinten) 8 tortillawraps (pak) 1 komkommer ½ krop ijsbergsla1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Best... bekijk recept »
1 ui 20 g peterselie 500 g rundergehakt 4 el paneermeel 1 ei 1 el gedroogde oregano 2 tl kaneel 1 tl zout 2 druppels rode peper pasta (tube) 100 g witte kaas 2 el olie 500 ml gezeefde tomaten 100 ml kraanwater1. Verwarm d... bekijk recept »
4 kakivruchten 2 tl citroensap 70 ml kokoslikeur (slijter) 100 ml slagroom mespunt kaneel 2 tl suiker 4 takjes verse munt1. Dompel de vruchten 10 tellen in kokend water en trek de velletjes eraf. 2. Snijd het vruchtvlees in partjes e... bekijk recept »
1 ui olijfolie 0,5 koffielepel gemalen kaneel 3 soeplepels citroensap 2 koffielepels gemalen koriander 50 g pijnboompitten 200 g volkorenbulgur 1 portie saffraan 4 dl water 3 soeplepels gemalen munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee 100 g rozijnen p... bekijk recept »
125 g boter ( extra om in te vetten) 200 g country cookies chocolate 115 g gezouten pecannoten 4 friszoete appels 60 g donkere basterdsuiker 2 tl gemalen kaneel 100 g fijne kristalsuiker 600 g MonChou (verse roomkaas) 3 el r... bekijk recept »
2 rode grapefruits (schoongeboend) ½ liter Griekse yoghurt 4 el honing (vanille- of oranjebloesem) ½ tl gemalen kaneel1. Rasp de schil van een 1/2 grapefruit. Schil de rest van de grapefruits en snijd in zo dun mogelijke pla... bekijk recept »
50 g rozijnen 1250 g elstar appels 150 g suiker 1 tl gemalen kaneel 275 g bloem 150 g ongezouten roomboter 8 g vanillesuiker 1 mixer met deeghaken of keukenmachine 4 ovenvaste schaaltjes of mini-pannetje1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.... bekijk recept »
1 liter amandelmelk 100 g havermout 1 tl gemalen kaneel 2 appels1. Breng de amandelmelk aan de kook. Roer de havermout en kaneel erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal van het vuur en laat 5 min. staan. Breng event. op smaak met suiker ... bekijk recept »
½ sinaasappel (schoongeboend) 4 4 handappels 1 stukje roomboter 50 g bruine basterdsuiker snufje kaneel 4 el pastis (slijter) ½ liter roomijs (bijvoorbeeld kaneelijs)1. Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit... bekijk recept »